Olimpiyat Sampiyonu Milli Okçu Mete Gazoz Istanbul'da

Japonya'nin baskenti Tokyo'da düzenlenen 32. Yaz Olimpiyat Oyunlari'nda klasik yay bireyselde altin madalya kazanan milli okçu Mete Gazoz, Istanbul'a geldi.

Istanbul Havalimani'na sabah erken saatlerde milli okçu Yasemin Ecem Anagöz ve antrenör Göktug Ergin ile gelen sampiyon sporcuyu çok sayida kisi alkislarla karsiladi.

Burada basin mensuplarina açiklamada bulunan Mete, çok mutlu ve gururlu oldugunu söyledi.

Türkiye olarak okçulukta ilk madalya alindigini ve kendisinin sadece bunu temsil ettigini belirten Mete, "Çok mutluyum. Madalya benim boynumda olabilir ama bu madalyayi ben tek basima aldim sampiyon oldum anlamina gelmiyor. Türkiye Okçuluk Milli Takimi olarak ilk defa tarihimizin madalyasini aldik ve bu altin madalya oldu. Ben burada sadece madalyayi temsil ediyorum. Arkamda olan herkese tesekkür ediyorum." ifadelerini kullandi.

Elde ettigi basariyi çok fazla çalismaya ve yaptigi fedakarliklara baglayan Mete, "Bu altin madalya için 5 sene boyunca inanilmaz bir çalisma ortaya koyduk. 3 sene sonra bir olimpiyat daha var. Bu sefer altin madalyasi olan bir takim olarak oraya hazirlanacagiz. 2 kisi olarak degil 3 erkek 3 kadin sporcu olarak katilacagiz. Bu madalya sayisini 1 degil bel ki 3-4 yapacagiz." degerlendirmesinde bulundu.

Bir gazetecinin çok konusulan fotografina iliskin sorusuna ise Mete, "O fotografin anisi bambaska. O anda orada podyumda ne hissettiysem hepsi benim suratima yansiyor. Ben orada mutlu oldugum keyif aldigim sürece her zaman sampiyon olacagim." seklinde yanit verdi.

Milli sporcu, sözlerini "Öncelikle rol model ya da bir simge olmak için yasim daha çok küçük. Altin madalya almis olabilirim ama rol model olmak için bu hiçbir sey. Sadece benden küçük arkadaslarima tavsiye verebilirim. Hepsi antrenmanlarina devam etsin, asla pes etmesinler. Olmayacak diye bir sey yok, herkes olabilir." diyerek tamamladi.

Olimpiyat sampiyonu için terminal çikisinda konfetiler atilirken, milli sporcu sevenleriyle hatira fotografi çektirdi.

Milli sporcular, daha sonra kendilerini bekleyen otobüsle havalimanindan ayrildi.

Kaynak: AA