Olimpiyat Sampiyonu Mete Gazoz Yurda Döndü

Tokyo Olimpiyatlari’nda kazandigi altin madalyayla tarihe geçen Mete Gazoz yurda döndü. Madalyali tek basina kazanmadigini söyleyen genç sporcu, “Bu madalyayi Türkiye Okçuluk Milli Takimi kazandi, ben sadece madalyayi tasiyorum” dedi.

Okçulukta tarihi bir basariya imza atarak Tokyo Olimpiyatlari’nda altin madalya kazanan Mete Gazoz, sabah saatlerinde Türkiye’ye döndü. Gençlik ve Spor Bakanligi yetkilileri, olimpiyat komitesi yetkilileri ve federasyon temsilcileri, sabah saatlerinde havalimanina gelerek Mete Gazoz’u karsiladi. Sabah’in ilk isiklari olmasina karsin havaalanindaki kalabaliga tesekkür ederek sözlerine baslayan Mete Gazoz, “Ben çok mutluyum. Madalya benim boynumda olabilir ama bu madalyayi tek basima kazanmadim. Biz Türkiye Okçuluk Milli Takimi olarak 2 gün önce tarihimizin ilk madalyasini aldik ve bu madalya ‘Altin madalya’ oldu. Ben burada sadece madalyayi temsil ediyorum. Arkamdaki herkese destekleri için tesekkür ediyorum. Bu basariyi elde etmek için gereken her seyi yaptik. Belki haddinden daha fazla antrenman yaptik. Çok fazla seyi feda ettik. Ama bu altin madalyayi boynumuza taktiktan sonra bunlarin hiçbir önemi kalmadi. Çok mutlu ve gururluyum. Tabii ki bu altin madalya için 5 sene boyunca inanilmaz bir çalisma ortaya koyduk. Bir sonraki olimpiyatlar 3 yil sonra olacak ve biz oraya altin madalyasi olan bir takim olarak hazirlanacagiz. Bu kez 2 kisi degil, 3 erkek ve 3 kadindan olusan takimla katilmak istiyoruz. 1 hafta boyunca bu madalyanin tadini çikaracagiz” diye konustu.



“Ben o oku yüzbinlerce kez attim”

Olimpiyatlarda çekilen fotografiyla ilgili konusan Mete Gazoz, “Fotografin anisi bambaska. O anda orada ne hissettiysem yüzüme yansidi. Ben keyif aldigim sürece her zaman sampiyon olacagim. Rol model bir simge olmak için yasim çok küçük. Altin madalya almis olabilirim ama rol model olmak için bu henüz hiçbir sey. Benden küçük arkadaslarima sadece tavsiye verebilirim. Antrenmanlarini aksatmasinlar, pes etmesinler. Herkes sampiyon olabilir, neden olmasin. Çok mutluyum. Boynumdaki altin madalyadan ziyade, küçük kardeslerime örnek olabilmek benim için daha önemli” dedi.

Finalde attigi oku daha önce hep düsündügünü söyleyen basarili okçu, “Ben orada 1 kez ok atmis gibi görünüyorum ama 5 yil boyunca ben o oku yüzbinlerce, milyonlarca attim. Uyurken bile kafamda kuruyordum, finale çiktigimi ve o oku attigimi düsündüm hep. Önümüzdeki 1 hafta yogun sekilde kutlamalar devam edecektir ama antrenmanlara baslamam gerekiyor. 1 ay sonra Dünya Sampiyonasi var ve bu kez Olimpiyat Sampiyonu olarak katilacagim. Sampiyon olmamis gibi antrenmanlarima devam etmem gerekiyor” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA