GÜNDEM ÖZETI / 2 Agustos 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP MYK, Genel Baskan Kemal Kiliçdaroglu baskanliginda videokonferans üzerinden toplanacak.

(Ankara/12.00)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin, memur ve memur emeklilerinin 2022-2023 yillarindaki mali ve sosyal haklarinin belirlenecegi "6. Dönem Toplu Sözlesme Görüsmeleri"nin ilk oturumuna baskanlik edecek.

(Ankara/11.00)

2- Çevre ve Sehircilik Bakani Murat Kurum, Kepezbeleni, Güzelbag, Bayir ve Takanlar mahallelerinde yangindan zarar gören alanlarda incelemelerde bulunacak.

(Antalya/10.00)

3- CHP Genel Baskan Yardimcisi Ali Öztunç ve Grup Baskanvekili Engin Özkoç, CHP Marmaris Ilçe Baskanliginda basin toplantisi düzenleyecek.

(Mugla/11.00)

EKONOMI

1- Ticaret Bakani Mehmet Mus, temmuz ayina ait dis ticaret rakamlarini açiklayacak.

(Ankara/11.30)

2- Türkiye Istatistik Kurumu, 2020 yilina iliskin güvenlik birimine gelen veya getirilen çocuk istatistiklerini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Tunus'ta yasanan darbe girisiminin ardindan gelismeler takip ediliyor.

(Tunus)

GÜNCEL

1- Antalya ve Mugla'daki orman yanginlarina iliskin gelismeler izleniyor.

2- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, Japonya'nin baskenti Tokyo'da düzenlenen 2020 Yaz Olimpiyat Oyunlari'nda milli sporcularin mücadelelerini izleyecek.

(Tokyo/02.30-15.40)

2- 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'na Japonya'da devam edilecek. Milli sporculardan atletizmde Esref Apak, Özkan Baltaci, Yasemin Can, aticilikta Özgür Varlik, Ömer Akgün, cimnastikte Ibrahim Çolak, Adem Asil, Ahmet Önder, güreste Cenk Ildem, Riza Kayaalp, Yasemin Adar, yelkende Beste Kaynakçi, Okyanus Arikan, Ates Çinar ve Deniz Çinar mücadele verecek.

(Tokyo/02.30-15.40)

3- A Milli Kadin Voleybol Takimi, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda B Grubu'ndaki son maçinda Rusya Olimpiyat Komitesi ile karsi karsiya gelecek.

(Tokyo/08.20)

4- UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde play-off turu kuralari Isviçre'de çekilecek. Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'nin, 3. eleme turlarini geçmeleri halinde de Avrupa Ligi'nde Galatasaray ve Konferans Ligi'nde Trabzonspor ile Demir Grup Sivasspor'un rakipleri belli olacak.

(Nyon/14.00/15.00)

5- Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Yaz Semineri'nin açilisi, TFF Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri'nde yapilacak.

(Istanbul/11.30)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA