Sivasspor-Kopenhag Maçinin Ardindan

Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay: 'Yazik oldu. Bu oyunun bu mücadelenin karsiligi bu olmamaliydi. Maçin ilk yarisi burada böyle bitti. Ama bunun bir de ikinci yarisi var. Orada tabii ki bambaska bir sekilde çikacagiz' Kopenhag Teknik Direktör Jess Thorup: 'Sivasspor güçlü bir takim. Güçlü oynadilar. Özellikle kanat oyunculari çok güçlüydü. Bize zor zamanlar yasattilar'

UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turu ilk maçinda kendi sahasinda Danimarka temsilcisi Kopenhag'a 2-1 maglup olan Demir Grup Sivasspor'da teknik direktör Riza Çalimbay, sahadan yenik ayrildiklari için üzgün olduklarini belirtti.

Çalimbay, karsilasmanin ardindan Bahçesehir Koleji Sivas 4 Eylül Stadi'nda düzenlenen basin toplantisinda, çekismeli ve mücadele içerisinde bir maç oynandigini söyledi.

Kopenhag takimindan ölü ve yan toplardan çekindiklerini belirten Çalimbay, "Arkadaslarimizla bunu konuyu karsilasma öncesi konusmustuk. Üzüldügüm bu oldu. Maalesef konustugumuz ve dikkat etmemiz gereken seylerden goller yedik. Ondan sonra her türlü baskiyi kurduk. Ikinci golü yemememiz gerekiyordu. Baski da kurduk, her türlü pozisyonlara da girdik ama son paslari maalesef degerlendiremedik." dedi.

Kendisini sevindiren seyin futbolcularin oyunun basindan sonuna kadar mücadele etmesi oldugunu ifade eden Çalimbay sunlari kaydetti:

"Futbolcularin hiç biri oyundan kopmadi. Hepsi en güzel seyi yapmak için ugrasti. Bu oyunun karsiligi maglubiyet olmamasi gerekiyordu. Son 15 dakika iyice defansa kapandilar. Girdigimiz pozisyonlarin penalti olup olmadigi, bizim bulundugumuz yerden pek gözükmüyor. Varsa da yoksa da hakeme bir sey diyemeyiz. Yazik oldu. Bu oyunun bu mücadelenin karsiligi bu olmamaliydi. Maçin ilk yarisi burada böyle bitti. Ama bunun bir de ikinci yarisi var. Orada tabii ki bambaska bir sekilde çikacagiz. Eksik arkadaslarimizda takima katildigi zaman orada galibiyet için gidecegiz."

Danimarka temsilcisi Kopenhag'in teknik direktörü Jess Thorup ise, "Öncelikle maç bekledigimiz gibi oldu. Sivasspor güçlü bir takim. Güçlü oynadilar. Özellikle kanat oyunculari çok güçlüydü. Bize zor zamanlar yasattilar. Ceza sahamiza uzun toplarla yaklasmaya çalisacaklardi. Bunu da iyi savusturdugumuzu düsünüyorum. Ayrica topa hakim oldugumuzda iyi oynadik. Pozisyonlar bulduk, degerlendirdik. Ilk yarida da bazi pozisyonlarimiz var. Galip geldigimiz için mutluyuz." diye konustu.

Kaynak: AA