GÜNDEM ÖZETI / 19 Agustos 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- AK Parti Genel Baskanvekili Numan Kurtulmus ve beraberindeki AK Parti heyeti, Kastamonu'nun Bozkurt ve Sinop'un Türkeli ile Ayancik ilçelerinde sel felaketinden etkilenen vatandaslari ziyaret edecek, bölgede incelemelerde bulunacak.

(Kastamonu/12.00/Sinop/16.30-18.30)

2- IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, Marmaris'te orman yanginlarindan etkilenen mahalleleri ziyaret edecek.

(Mugla/10.30-16.20)

EKONOMI FINANS

1- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasi (TCMB), haziran ayina iliskin "Finansal Kesim Disindaki Firmalarin Döviz Varlik ve Yükümlülükleri", "Kisa Vadeli Dis Borç istatistikleri" ve "Uluslararasi Yatirim Pozisyonu" verilerini açiklayacak

(Ankara/10.00)

2- TCMB, haftalik para ve banka istatistikleri ile "Uluslararasi Rezervler ve Döviz Likiditesi" verilerini açiklayacak

(Ankara/14.30)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Afganistan'da Taliban'in ülke genelinde kontrolü ele geçirmesinin ardindan gelismeler izleniyor.

GÜNCEL

1- Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, "Yaz Kur’an Kurslari Kapanis Programi"na katilacak.

(Istanbul/12.00)

2- Kastamonu, Sinop ve Bartin'daki sel felaketine iliskin gelismeler takip ediliyor.

3- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakani Mehmet Muharrem Kasapoglu, 2020 Tokyo Paralimpik Oyunlari'na katilim hakki elde eden milli sporcular için Istanbul Havalimani'nda düzenlenecek ugurlama törenine katilacak.

(12.00/Istanbul)

2- UEFA Avrupa Ligi'nde play-off turu ilk maçlari tamamlanacak. Kupada Türkiye'yi temsil eden takimlardan Galatasaray, deplasmanda Danimarka'nin Randers ekibiyle karsilasacak; Fenerbahçe, Finlandiya'nin HJK Helsinki takimini konuk edecek.

(Randers/20.00/Istanbul/21.45)

3- UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde play-off turu ilk maçlari yapilacak. Kupada Türkiye'yi temsil eden Trabzonspor, Italya'nin Roma takimini, Demir Grup Sivasspor ise Danimarka'nin Kopenhag ekibini konuk edecek.

(Trabzon/20.30/Sivas/21.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA