Fatih Terim Açiklamasi 'Galatasaray Ikinci Maçta Geregini Yapacaktir'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Randers maçinin ardindan yaptigi açiklamada, Galatasaray ikinci maçta geregini yapacaktir" dedi.

Teknik Direktörü Fatih Terim, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu’nda Randers ile oynadiklarin maçin ardindan basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Istanbul’da turu geçeceklerine inandiklarini ifade eden Terim, “Biz onlardan iyi bir takimiz. Oyun içinde 1-0’dan sonra 2-0’i da bulabilirdik. Duran top savunmasini iyi çalismamiza ragmen bazi hatalar olabiliyor. Ardindan skor 1-1 oldu. Kazanmak isterdik ama biraz yorgunlugumuz ortaya çikti. Üç deplasman üst üste oynamak kolay degil. Allah’in izniyle Istanbul’da gruplara geçecegimizi düsünüyorum. Burada bitirmek isterdik; ama rakip de iyi mücadele etti. Bunu da kabul etmek lazim. Maçtan önce temasli ve bire bir oyun olacagini söylemistim. Bunun ikili bir maç oldugunu düsünüldügünde Galatasaray ikinci maçta geregini yapacaktir” diye konustu.



"Biz Galatasaray olarak bunlara alisigiz"

Marcao’nun 8 maçlik men cezasinin, maç oynandigi sirada açiklanmasi konusunda Fatih Terim, “Schalke’de geçen sene oynamadan önce ceza açiklanmisti. Biz Galatasaray olarak bunlara alisigiz. Bilemiyorum. Onlara sormak lazim. Bazen beklersiniz gece 00.00’da açiklarlar, bazen maç zamani açiklarlar. Ne düsündüklerini bilemem; ama yarin baskanimizin basin toplantisi var. Muhakkak genis sekilde her sey konusulacaktir. Açiklanma saatinin üzerinde durmaya çok gerek yok. Benim kurullarla ilgili düsüncelerim belli. Bu sene ayni seyleri söylemek istemiyorum açikçasi.” dedi.



"Mohamed çalisarak iyi noktaya gelecek"

Mostafa Mohamed’in formu konusunda ise sari-kirmizili takimin teknik patronu, “Çalisti, ugrasti. Iyi de bir kafa golü atabilirdi. Müsait bir pozisyondu. Orada oyuna daha çok katkisini bekliyorum. Topu tutup bizi bizi oraya tasiyan bir Mostafa’yi istiyorum. Onu da çalisarak belirli bir noktaya gelecek insallah” yorumunu yapti.

Takimin pres gücüyle ilgili olarak Fatih Terim, “Su anda Avrupa Kupasi’nda oynamaya oyuncularimiz, üç günde bir oynayan oyuncularimiz var. Bazi degisiklikler de yapiyoruz; ama özellikle stoper mevkisinde biraz sikintimiz var. Su bir gerçek ki Galatasaray takiminin her oyuncusu oynuyor. Ismail Çipe’den Berk’e kadar, diger oyuncular olmak üzere herkes forma giydi. Bu iyi bir sey. Ayrica elestirilen oyuncular da olabilir. Biz de elestirilebiliriz. Oluyor bunlar zaten. Gerektigi zaman takim pres de yapiyor. Bugün pres de yaptik ama süresi çok uzun degildi. Üçüncü deplasmana gidiyoruz. Bazi seyler kolay degil. Ekonomik olmak zorundayiz. O açidan toleransli davranmak lazim. Ben oyuncularimdan memnunum. Her geçen gün daha da iyi olacagiz. Mesele burada turu geçip gruba kalmak. Onu da Istanbul’da hallederiz insallah” seklinde konustu.



"Gedson’u vermeyeceklerini söylediler"

Gedson Fernandes hakkindaki transfer iddialarinin sorulmasi üzerine Fatih Terim, “Transferde eylülü isaret etmemin sebebi sudur. Eylülde transfer bitiyor. Bizde 7 Eylül’de bitiyor, orada 31’inde. Bu bizim için bir sans. Türkiye Futbol Federasyonu’nu bu konuda destekliyorum. Iyi bir karar. Büyük bir avantaj. O ana kadar daha yapacaklarimiz var demek istiyorum. Çünkü bazi eksiklerimiz var. Genç oyuncular aliyoruz, gençlesiyoruz. Bu çok güzel bir hareket ama bazi yerlerde eksiklerimiz var. Bunlari tamamlayacagiz. En azindan alternatif olarak biraz daha genislememiz lazim. Daha dogru yerlere transfer yapacagiz. O yüzden eylülü isaret ediyorum. Eylülde spesifik olarak bir oyuncuyu alacagiz demiyorum. Gedson’u sadece biz istemiyoruz; baskalari da istiyor galiba. Benfica’nin su an için vermeyecegini düsünüyoruz. Öyle bir sey olursa Gedson’un Galatasaray’i tercih edeceginden süphem yok. Benfica’nin su ana kadarki cevaplari oyuncuyu vermeyecekleri yönünde. Dün de kadrodaydi. Vermek istemediklerini birçok defa söylediler. Eger bir gün vermeye karar verirlerse hazir oldugumuz onlar da veriyor. Türkiye’den de birçok teklif oldugunu da biliyoruz. Su anda hayir diyorlar. Vermek istemediklerini söylüyorlar. Bu durumda yapacak bir seyimiz yok” açiklamasini yapti.

Arda Turan’in son dakikadaki sakatligi konusunda ise Terim, “Arda’nin ayagi kümenin altinda kaldi. Yarin MR’dan sonra daha net bir sey söyleyebiliriz. Fedakarca girmek istedi. O güzel bir sey. Daha kötü olmamasi için ben de doktorlar birlikte karar vererek çikmasini söyledim. Fedakarca bir davranista bulundu ama o istek daha fazla zarar verebilir. O yüzden oyunu 10 kisi tamamladik” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA