Çalimbay Açiklamasi 'Rövans Maçina Galibiyet Için Gidecegiz'

DG Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, Kopenhag maçinin ardindan, “Maçin ilk yarisi burada böyle bitti. Ama bunun bir de ikinci yarisi var. Orada tabii ki bambaska bir sekilde çikacagiz. Eksik arkadaslarimiz da takima katildigi zaman orada galibiyet için gidecegiz” dedi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off turu ilk maçinda Danimarka temsilcisi Kopenhag’a 2-1 maglup olan Sivasspor’da teknik direktör Riza Çalimbay, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamada bulundu.

Çalimbay, “Gerçekten çok güzel bir maç oldu. Çekismeli ve mücadele içerisinde geçen bir maç oldu. Rakipte ölü toplar ve yan toplardan çekiniyorduk. Arkadaslarimizla da bunu konusmustuk. Üzüldügüm bu oldu. Maalesef konustugumuz ve dikkat etmemiz gerektigi seylerden goller yedik. Ondan sonra her türlü baskiyi kurduk. Ikinci golü yemememiz gerekiyordu. Baski da kurduk, her türlü pozisyonlara da girdik ama son paslari maalesef degerlendiremedik. Bizi sevindiren sey; oyunun basindan sonuna kadar tüm arkadaslarim iyi bir sekilde mücadele ettiler, hiçbiri oyundan kopmadi. Hepsi en güzel seyi yapmak için ugrasti. Bunun için bu oyunun karsiligi maglubiyet olmamasi gerekiyordu. Son 15 dakika onlarda iyice defansa kapandilar. Girdigimiz pozisyonlara penalti olup olmadigi bizim bulundugumuz yerden pek gözükmüyor. Varsa da yoksa da hakeme bir sey diyemeyiz. Ama yazik oldu. Bu oyunun bu mücadelenin karsiligi bu olmamaliydi. Maçin ilk yarisi burada böyle bitti. Ama bunun bir de ikinci yarisi var. Orada tabii ki bambaska bir sekilde çikacagiz. Eksik arkadaslarimiz da takima katildigi zaman orada galibiyet için gidecegiz” diye konustu.

(Oguzhan Sarzep - Mustafa Koçyigit/IHA)

Kaynak: İHA