GÜNDEM ÖZETI / 18 Agustos 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Ayancik kriz merkezinde koordinasyon toplantisina katilacak ve Babaçay köyünde selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunacak. Yanik ayrica Bozkurt ve Abana'da selden etkilenen bölgeleri inceleyecek, Bozkurt kriz merkezinde koordinasyon toplantisi ile afet koordinasyon toplantisina istirak edecek.

(Sinop/10.30/11.15/Kastamonu/15.30-21.00)

2- Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, "Uluslararasi Prof. Dr. A. Haluk Dursun Türk Kültürü Sempozyumu"na katilacak.

(Ankara/10.00)

3- IYI Parti Genel Baskani Meral Aksener, orman yanginlarindan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulunacak.

(Mugla/10.50-17.10)

EKONOMI FINANS

1- Ticaret Bakani Mehmet Mus, Irak Cumhurbaskani Berham Salih ve Basbakani Mustafa Kazimi tarafindan kabul edilecek, is dünyasinin katilimiyla yuvarlak masa toplantisina katilacak, Ticaret Bakani Alaa Ahmed Hassan Obaid ve Ulastirma Bakani Nasser Hüseyin Bander Sibili ile görüsecek.

(Bagdat)

DÜNYA DIPLOMASI

1- AB içisleri bakanlari, Litvanya'nin talebi üzerine Belarus sinirindaki göç krizini görüsmek üzere olaganüstü toplanacak.

(Brüksel)

2- Afganistan'da baskent Kabil'e giren ve ülkenin neredeyse tamamina hakim olan Taliban’in atacagi adimlar ve ülkedeki gelismeler takip ediliyor.

GÜNCEL

1- Kastamonu, Sinop ve Bartin'daki sel felaketine iliskin gelismeler izleniyor.

2- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler takip ediliyor.

SPOR

1- 2021 CEV Kadinlar Avrupa Voleybol Sampiyonasi, Sirbistan, Hirvatistan, Romanya ve Bulgaristan'in ev sahipliginde baslayacak. D Grubu'nda bulunan Türkiye ilk maçinda Romanya ile karsi karsiya gelecek.

(Kalosvar/20.30)

2- Besiktas Vodafone Kadin Futbol Takimi, UEFA Kadinlar Sampiyonlar Ligi 1. Eleme Turu'nda, Juventus Antrenman Sahasi'nda Avusturya'nin St. Pölten takimiyla karsi karsiya gelecek.

(Torino/22.00)

3- Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira ve takimdan bir futbolcu, UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakipleri HJK Helsinki ile yapacaklari ilk maça iliskin Ülker Stadi'nda düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak. Sari-lacivertli ekip son antrenmanini tesislerinde yapacak.

(Istanbul/15.00/18.00)

4- Finlandiya ekibi HJK Helsinki'de Fenerbahçe maçi öncesi teknik direktör Toni Koskela'nin basin toplantisi ve son antrenman Ülker Stadi'nda gerçeklestirilecek.

(Istanbul/21.00/21.30)

5- Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ve takimdan bir futbolcu UEFA Avrupa Ligi play-off turundaki rakipleri Randers ile persembe günü deplasmanda yapacaklari maça iliskin düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak. Takim son antrenmanini da maçin oynanacagi Cepheus Park Randers stadinda yapacak.

(Randers/18.30/19.00)

6- Randers takim, Galatasaray maçi öncesi son antrenmanini müsabakanin oynanacagi Cepheus Park Randers stadinda yapacak ve ardindan teknik direktör Thomas Thomasberg bir basin toplantisi düzenleyecek.

(Randers/16.00/17.30)

7- Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci ve takimdan bir futbolcu UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turunda Roma'yi konuk edecekleri maça iliskin düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak. Bordo-mavili ekip son çalismasini da Medical Park Stadi'nda yapacak.

(Trabzon/17.30/18.00)

8- Roma Teknik Direktörü Jose Mourinho ve takimdan bir futbolcunun basin toplantisi Medical Park Stadi'nda düzenlenecek.

(Trabzon/20.30)

9- Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay ve takimdan bir futbolcu, UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off turundaki rakipleri Kopenhag ile persembe günü yapacaklari ilk maça iliskin düzenlenecek basin toplantisinda sorulari cevaplayacak. Takim son çalismasini da tesislerinde yapacak.

(Sivas/16.30/17.00)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.

Kaynak: AA