Firat Gül Açiklamasi 'Oynadigimiz Oyun Sadece Adana'nin Degil Bütün Türkiye'nin Ilgisini Çekecektir'

TFF 1. Lig ekiplerinden Adanaspor’un Teknik Direktörü Firat Gül, "Oynadigimiz oyun ilerleyen haftalarda sadece Adana’nin degil bütün Türkiye’nin ilgisini çekecektir diye düsünüyorum" dedi.

Adanaspor, ligin ikinci haftasinda Cumartesi günü kendi evinde agirlayacagi Gençlerbirligi maçi hazirliklarini Osman Yeresen Tesisleri’nde sürdürüyor.

Teknik Direktör Firat Gül yönetiminde gerçeklesen antrenman, isinma hareketleriyle basladi.

Gül, futbolcularina Gençlerbirligi maçi ile ilgili uyarilarda bulundu. Daha sonra 5’e 2 top kapma ve pas çalismasiyla sürdürülen idman, taktik çalismalarla devam etti.

Antrenman öncesi basin mensuplarina konusan Firat Gül, Gençlerbirligi maçini önemseyerek çalismalara basladiklarini belirterek, "Bu haftada Gençlerbirligi’yle oynayacagiz, ciddi bir rakip, lige sampiyonluk parolasiyla basladilar. Ilk hafta içeride bir maglubiyetleri var ancak sonuç itibariyla kaliteli bir takim olduklari gerçegini degistirmez. Biz de bunun farkinda olarak Gençlerbirligi maçina hazirlanacagiz" diye konustu.

Firat Gül açiklamalarini söyle sürdürdü: "Biz ilk geldigimiz günden itibaren hem oyuncu transferi anlaminda hem oyun kurgusu anlaminda kafamizdaki sablonu oturtmaya çalisiyoruz hem hücum hem savunmada. Ancak bir taraftan da skor almaniz lazim, isin bu tarafini yok sayamazsiniz, ikisini birden yapmakta kolay bir is degil. Geçtigimiz yillarda birçok problem yasanmis, ancak bu sene Adanaspor kimsenin öyle gelip elini kolunu sallayarak yenip gidebilecegi bir takim olmayacak" diye konustu.

Firat Gül, konusmasinin devaminda Adanaspor’un bir kimlik kazanmaya çalistigini söyleyerek, "Bu ülkemizde çok fazla yapilabilen bir sey degil, birkaç tane örnegi var ancak biz bunu Adanaspor’da yapmaya çalisiyoruz. Ne kadar çalisirsaniz çalisin videolu analiz ya da teorik olarak konuyu isleyin sonuç itibariyle bunu maçta yasamak zorundasiniz. Biz su an o asamadayiz, insallah oynadigimiz oyun ilerleyen haftalarda sadece Adana’nin degil bütün Türkiye’nin ilgisini çekecektir diye düsünüyorum. "

Tetteh: "Burasi kaliteli bir lig"

Ganali forvet Samuel Tetteh, "TFF 1. Lig’de olmaktan gurur duydugunu vurgulayarak Tetteh, "Bence kaliteli bir lig, benim açimdan da kendi yeteneklerimi gösterebilecegim bir lig. Takima daha iyi adapte olup birbirimize alisma sürecini daha kisa sürede geçirip kalitemizi gösterecegimizi düsünüyorum, ben goller ve asistler ürettigim sürece. Takimin da gelisime katki saglayacagim. Benim hedefimde yapacagim goller ve asistlerle takimima katki saglamak var" degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: İHA