Uluslararasi Paralimpik Komitesinden 'Tokyo'da Kovid-19'A Karsi Tedbir' Mesaji

IPC Baskani Andrew Parsons: 'Japonya geneli vakalar göz önüne alindiginda, oyunlara katilacak herkes Kovid19 yönetmeligine uymali' Organizasyon Komitesi Baskani Hasimoto Seiko: 'Salgini durdurmak için turnuvaya seyirci kabul edilmemesi karari kaçinilmazdi'.

Uluslararasi Paralimpik Komitesi (IPC) Baskani Andrew Parsons, turnuvaya katilacak herkesin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karsi tedbirli olmasini istedi.

Japonya hükümeti, Tokyo Valiligi, IPC ve Organizasyon Komitesi, haftaya baslayacak turnuva öncesi çevrim içi toplantida bir araya geldi.

Karantina periyodu sebebiyle kaldigi otel odasindan toplantiya baglanan Parsons, "Tokyo metropolü ve Japonya genelindeki mevcut vakalar göz önüne alindiginda, oyunlara katilacak herkes tedbirli olmali ve Kovid-19 yönetmeligine uymalidir." dedi.

"Sadece bu sartla, Paralimpik oyunlarinin güvenli bir sekilde düzenlenmesini saglayabiliriz." diyen Parsons, sporcularin heyecanli ve sahne almaya hazir olduklarini bildirdi.

Komite Baskani Hasimoto Seiko, oyunlara seyirci alinmamasi kararina iliskin, "Müsabaka yerleskelerine gitmeyi iple çeken tüm bilet sahipleri için üzgünüm. Salgini durdurmak için turnuvaya seyirci kabul edilmemesi karari kaçinilmazdi." dedi.

160 ülke ve bölgeden yaklasik 4 bin 400 sporcunun 22 dalda yarisacagi Paralimpik Oyunlari 24 Agustos-5 Eylül'de düzenlenecek.

Kaynak: AA