Mersin Büyüksehir Belediyesi Erkek Basketbol Takimi Sezonu Açti

İçel Büyüksehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Erkek Basketbol Takimi, 2021-2022 sezonunu açti. Önceki sezon Türkiye Basketbol 2. Ligi’nde mücadele ederek Türkiye Basketbol Ligi’ne yükselen takim, Edip Buran Spor Salonunda antrenmanlara basladi.

Transfer çalismalarini tamamladiktan sonra antrenmanlara baslayan İçel Büyüksehir Belediyesi Erkek Basketbol Takimi, ilerleyen günlerde turnuvalara katilacak. Yaklasik 2 ay önce vefat eden Türkiye Basketbol Federasyonu Ankara Basketbol Il Temsilcisi Yalçin Efe ve 5 yil önce vefat eden eski FIBA Hakemi Memduh Öget’in anisina 1-3 Eylül’de Ankara’da düzenlenecek turnuvaya katilacak olan takim, 9-11 Eylül’de ise Konya’da düzenlenecek sezon öncesi turnuvalarinda yer alacak.

“Lige renk katmak istiyoruz”

Büyüksehir Belediyesi GSK Erkek Basketbol Takimi Bas Antrenörü Hikmet Sahin Atesdagli, yeni sezona heyecanla basladiklarini belirterek, “İçel Büyüksehir Belediyesi Basketbol Takimi olarak bu sene yeni bir sezona basliyoruz. Geçen sene lige çiktigimiz için bu sene Türkiye Basketbol Ligi’nde (TBL) mücadele edecegiz. TBL çok kolay bir lig degil ama oraya uygun bir takim kurdugumuzu düsünüyorum. Genç ve savasçi bir takim olusturduk. Tecrübeli birkaç tane oyuncumuz var. Onlarla beraber iyi bir yapi kurdugumuzu düsünüyorum. En iyi sekilde kulübümüzü ve İçel’i temsil edecek bir yapi olusturduk. Bu yapiyla beraber altyapiyi da hareketlendirerek, üst tarafta da hedef bir takim kurarak İçel’e yakisan basketbolu sahaya koyacagimizi düsünüyorum. Burada bizim için en önemli olan seyirciyle bütünlesebilmek. Seyircimizle beraber güzel bir atmosfer olusturup lige renk katmak istiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA