Mehmet Altiparmak Açiklamasi 'Ilk Hafta Hoca Göndermek Çok Ayip'

SAMSUN – Samsunspor Teknik Direktörü Mehmet Altiparmak, ilk hafta hoca göndermenin çok ayip oldugunu düsündügünü, bunun programsiz takimlarin yaptigi isgüzarlik oldugunu söyledi.

Teknik Direktör Mehmet Altiparmak, bugünkü aksam antrenmani sonrasinda takimin son durumu ve Süper Lig’de ilk haftanin ardindan görevden alinan teknik direktörler hakkinda açiklamalarda bulundu.

“Ilk hafta hoca göndermek çok ayip”

Basin mensuplarinin "Ilk haftadan teknik direktör gönderen takimlar oldu? Bununla ilgili ne düsünüyorsunuz" sorusuna cevap veren Teknik Direktör Mehmet Altiparmak, “Bunun çok ayip oldugunu düsünenlerdenim. Bu programsiz takimlarin yaptigi isgüzarlik. Çünkü hiçbir sekilde onaylamayanlardanim. Anlastiginiz bir hocayla bir haftada ne gördünüz veya ne oldu da ayriliyorsunuz. Bu bana göre yönetimlerin, menajerlerin veya bazi oyuncularin takim üzerindeki etkisiyle de alakali diyebilirim. Çok yanlis seyler. Türk futbolunun ileriye gitmesini istiyorsak önce istikrari saglamamiz lazim. Eger biz istikrari saglayamazsak federasyonun da hala buna sinirlama getirmedigi sürece bu tür seyleri çok fazla yasayacagiz. Her kulübün bir sinirlama hakki olursa ilk seçerken ona göre seçer, ondan sonrasini da ona göre devam eder. Ama bizde bu kadar sonsuz sinirlama oldugu sürece menajer oyunlari ve diger oyunlarla birlikte böyle çok hoca degisikligi olacaktir diye düsünüyorum. Bu bizim futbolumuzu geriye götürecektir. Sadece ikili iliski ile veya siyasi yönden yapilan hamleler oluyor. Ben bunu tasvir etmiyorum” dedi.



"Her seyimizle haziriz"

Takimin son durumunu da degerlendiren Mehmet Altiparmak, “Cuma günü maçimiz var. Her türlü hazirligimizi yaptik. Sabirsizlikla cumayi bekliyoruz. 2 tane çok iyi bir kamp dönemi geçirdik. Sonrasinda özellikle burada yaptigimiz antrenmanlar, oynatmak istedigimiz oyun sistemi, bunlarla alakali yaptigimiz son hazirliklar su ana kadar çok dogru isler yaptigimizi bize hazirlik maçlarinda gösterdi ama tabi ki bunlar hazirlikti. Önemli olan ligde yapacagimiz isler. Ben hep suna inanirim, nasil baslarsaniz öyle gider. Onun için biz iyi baslayacagiz. Rakibin ismi veya kimle oynadigimiz artik çok önemli degil. Önemli olan iç sahada veya disarida oynadigimiz bütün maçlari kazanmak adina sahada yapacaklarimizdir. Her seyimizle haziriz. Bizler ve taraftarlarimiz sabirsizlikla cumayi bekliyor. Bizde insallah cuma günü yüzde 50’de olsa taraftarimizin tribünde olmasiyla ve bizim de sahadaki mücadelemizle baslayacagiz. Ilk galibiyetimizi alip sezona iyi bir giris yapmak istiyoruz. Bütün istegimiz ve arzumuz bu. Çok uzun bir süre sonra da taraftarimizin yanimizda olmasi bizi ayriyeten mutlu ediyor. Çünkü taraftar destegini en fazla hissedecek olan takim biziz. Sansli takimlardaniz. Büyük taraftarimizi Cuma günü kaç kisi sinirimiz varsa hepsini dolduracagini biliyoruz ve onlari da buradan davet ediyoruz. Insallah onlara öncelikle güzel futbol, arkasindan da 3 puan hediye edip lige de baslamak istiyoruz” diye konustu.



"Su anda hazir bir kadromuz var"

Fofana ve kadrodaki genislik hakkinda da açiklamalarda bulunan Altiparmak, sunlari söyledi:

“Ilk maçta kullanamayacagimiz oyuncular var. Bugün Fofana ile anlasildi. Belki onun biraz antrenman eksikligi olacak. Alen’in biraz antrenman eksikligi vardi. Biz uzun süredir beraber kamp yaptigimiz ve hazir olan oyuncularimiz var. Onlarla devam edecegiz. Bizim için isimler hiç önemli degil. Önemli olan takim. Su anda hazir bir kadromuz var. Diger gelecekler de hazirliklarini bitirdigi zaman o takimin içerisine girecekler. Bizim için eksik diye bir sey yok. Sahaya 11 kisi çiktigimiz sürece eksik degiliz. Takimdan gidecek oyuncular hemen hemen belli. Biz onlarla alakali raporumuzu verdik. Onlarla ilgili çalismalar olacak. Su anda ‘o, su’ diye deklare etmememiz gerekiyor. Çünkü en az hasarla nasil olur onu halletmemiz gerekiyor. Biz takimi gerekli sayiya indirecegiz. Su anda 34 kisiyiz. 28 sayiya düsürecegiz.”

Kaynak: İHA