Kocaelispor-Bereket Sigorta Ümraniyespor Maçinin Ardindan

Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa Resit Akçay: 'Kötü oynamadik, kötü goller yedik ve rakibin zayif taraflarindan faydalanma sansimizi da iyi kullanamadik' Bereket Sigorta Ümraniyespor Teknik Direktörü Recep Uçar: 'Bence iyi oyunculardan kurulu bir Kocaeli takimi vardi bugün. Her seye ragmen, istediklerini belki yapamadilar. Bunda belki bizim merkezi iyi kapatmamiz belki biraz fena olmayacak seviyede savunmamizin etkisi oldu ama bundan sonraki süreçte Kocaelispor'un özellikle bu sahada çok zor kaybeden bir ekip olabilecegini düsünüyorum'

TFF 1. Lig'in ilk haftasinda sahasinda konuk ettigi Bereket Sigorta Ümraniyespor'a 3-0 yenilen Kocaelispor'un teknik direktörü Mustafa Resit Akçay, "Kötü oynamadik, kötü goller yedik ve rakibin zayif taraflarindan faydalanma sansimizi da iyi kullanamadik." dedi.

Akçay, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda, kendi evlerinde kaybetmenin çok aci verici oldugunu ama ilk müsabaka oldugunu söyledi.

"Kötü oynamadik, kötü goller yedik ve rakibin zayif taraflarindan faydalanma sansimizi da iyi kullanamadik." diyen Akçay, taraftarin takima güvenmesi gerektigini çünkü sahadaki mücadele ve kendini ifade etme konusunda çok fazla problem yasamadiklarini kaydetti.

Akçay, taktiksel olarak bazi ayrintilarda problemler oldugunu dile getirerek, "Sirti dönük rakibe yönelik yapilan faullerle 2 tane gol yedik. Bunlarin hepsi çözülebilir mi? Evet, bunlari çözebiliriz. Önümüzdeki haftalarda çok uzun bir maraton var. Bunu düzeltecek gücümüz var, sahada da uygulayacak güçlü oyuncularimiz var. Basarabiliriz, biraz sabir. Hem bizde hem taraftarimizda bu sabrin olmasi gerek." degerlendirmesinde bulundu.

Bir gazetecinin "Takim kaç haftada tam istediginiz sekle gelebilir?" seklindeki soru üzerine Akçay, söyle konustu:

"Biz teknik adamlar basladigimiz yerde bitirmek isteriz sezonu ve kendimizi ifade etmek isteriz. Bunun için hazirlik dönemi ve daha sonra kendimize bazi toleranslar taninmasini isteriz ama ortada bir sey var. Önümüzde 5 haftalik bir süreç var ve bu 5 haftada 2 kez ara var. Biri milli takim arasi biri de bay arasi. Bu takima bu taninmali midir? Taninmalidir. Fiziksel verilerimiz bence çok çok iyi ama taktiksel olarak eksiklerimizi kabul etmeliyiz. Bunlar üzerinde bir takim çalismalar yaparak sahadaki müsabaka sonuçlarini lehimize çevirmeye çalisacagiz. Belki bir oyuncu daha bize katilacak. Saniyorum birkaç gün içerisinde o da sonuçlanir. Onun da katilmasi bizim özellikle üçüncü bölgedeki gücümüzü daha da arttiracak, rekabeti daha da yükseltecektir. Bu da bize olumlu yansiyacak."

- "Her maçin bir hikayesi olur ama bu bizim hiç hayal ettigimiz bir hikaye degildi"

Bereket Sigorta Ümraniyespor Teknik Direktörü Recep Uçar da ligin en zorlu deplasmanlarindan olan Kocaeli deplasmaninda uzun bir aradan sonra seyirci önünde alinan 3 puan için oyuncularini tebrik etti.

"Her maçin bir hikayesi olur ama bu bizim hiç hayal ettigimiz bir hikaye degildi." diyen Uçar, "Bizim birinci amacimiz iyi futbol oynayan bir takim izlettirebilmek. Maalesef oyunun ilk yaridaki bölümünde, özellikle topun bizde oldugu bölümde iyi oynayamadik. Sadece savunan bir takimdik." ifadelerini kullandi.

Uçar, devreye kadar skoru 1-0 olarak koruduklarini, ikinci yariya sahada tamamen gerçek kimliklerini yansitmak için çiktiklarini ama bir anda 51'inci dakikada maçin farkli bir hikayeye döndügünü anlatarak, sözlerini söyle sürdürdü:

"11-10 kaldik, isin yine savunan kismina döndük ama o arada duran toplar neticesinde buldugumuz gollerle oyun bir anda 3-0'a geldi. Sonrasinda oyun Kocaelispor'dan ve bizden de bir futbolcunun atilmasiyla 10'a 9 pozisyona döndü ama bu bölümde de savunma kisminda oyuncularimin ortaya koydugu mücadeleden memnunum. Maçtan önce biz teknik adamlar birçok planlar, oyunun senaryolari üzerinde düsünceler ortaya koyariz ama bu benim bekledigim bir senaryo degildi. Bu bekledigim bir hikaye degildi."

Galibiyetin çok degerli, çok anlamli ve çok önemli oldugunu vurgulayan Uçar, " Aslinda ben bugün topun yüzde 55'lerde benim takimimda olmasini planladigim bir maçti ama 5'inci dakikadan sonraki oyun hiç benim planladigim gibi olmadi. Burada belki sunun da etkisi var, oyuncular da 1,5-2 yil aradan sonra ilk defa seyirci önünde. Bu farkli bir baski oldu." seklinde konustu.

Uçar, biraz gazetecinin Kocaelispor'un performansina iliskin sorusu üzerine, "Bence iyi oyunculardan kurulu bir Kocaeli takimi vardi bugün. Her seye ragmen, Istediklerini belki yapamadilar. Bunda belki bizim merkezi iyi kapatmamiz belki biraz fena olmayacak seviyede savunmamizin etkisi oldu ama bundan sonraki süreçte Kocaelispor'un özellikle bu sahada çok zor kaybeden bir ekip olabilecegini düsünüyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA