Kayserispor'da 5 Eksik Var

Yukatel Kayserispor’da 5 futbolcu Adana Demirspor maçinda forma giyemeyecek. Sari Kirmizili kulüp sakatliklari bulunan futbolcular ile ilgili açiklama yapti.

Süper Lig’e maglubiyet ile baslayan Yukatel Kayserispor’da 5 futbolcu, ligin ikinci haftasinda da forma giyemeyecek. Gustavo Campanharo, Manuel Fernandes, Bernard Mensah ile yeni transferlerden Ali Karimi ile Kemen’in saglik durumlari ile ilgili sari kirmizili kulüpten açiklama yapti.

Gustavo Campanharo ile ilgili Yukatel Kayserispor’dan yapilan açiklamada, "17 Mayis 2021 tarihinde Covid 19 pozitifligi tespit edilen oyuncumuz 2 günü yogun bakim olmak üzere 10 gün hastanede yatirilarak tedavi görmüstür. Oyuncumuzun agir bir sekilde atlattigi Covid 19 enfeksiyonundan kaynaklanan sekelleri titizlikle incelenerek gerekli olan tibbi tedaviye TMOK den de izin alinarak baslanmis ve gelinen noktada yapilan son kontrollerde ciddi ilerleme saglanmistir. Bu ilerlemeler paralelinde cerrahi sonrasi sportif rehabilitasyon asamasinda da ciddi ilerlemeler saglanmistir. Bu bilgiler isiginda 6-8 haftalik süreç sonrasinda takim antrenmanlarina baslamasi öngörülmektedir" denildi.

Portekizli futbolcu Manuel Fernandes ile ilgili de bilgilendirme yapildi. Kayserispor kulübünden yapilan açiklamada, "8 Agustos günü yapilan antrenman sonrasi sol kasik agrisi sikayeti olan sporcumuzun yapilan degerlendirmelerinde sag uyluk iç adalesinde hafif-orta siddette zorlanma ve ödem tespit edilmis olup rehabilitasyonunun yaklasik olarak 2-3 hafta sürmesi öngörülmektedir" ifadelerine yer verildi.

Ganali futbolcu Bernard Mensah ile ilgili olarak da, "13 Agustos tarihinde yapilan antrenman sonrasi sag uyluk agrisi sikayeti olan oyuncumuzun yapilan degerlendirmelerinde sag uyluk iç adalesi hafif derece de zorlanma tespit edilmis olup rehabilitasyonunu 1-2 hafta sürmesi öngörülmektedir" açiklamasi yapildi.

Yeni transferler Ali Karimi ve Kemen ile ilgili olarak ise, "Sag kalça agrisi sikayeti olan Ali Karimi’nin sag kalça ekleminde sivi artisi tespit edilmistir. Sporcumuzun 2 hafta içerisinde takim idmanlarina baslamasi öngörülmektedir. Olivier Kemen’in sol arka adalesinde hafif derecede zorlanma ve ödem tespit edilmis olup rehabilitasyonunun yaklasik olarak 2 hafta sürmesi öngörülmektedir" cümleleri kuruldu.

(Yüksel Yikilmaz/IHA)

Kaynak: İHA