Giresunspor-Galatasaray Maçinin Ardindan

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim: '(Marcao ve Kerem Aktürkoglu arasinda yasananlar) Burada özür dilenmesi gereken oyuncu Kerem. O bizim için bir bireydir, yasinin küçük olmasi bir sey ifade etmez.' 'Bu, dedigim gibi onu astim, bunu kestim degil ama Kerem'in de hakkini, hukukunu onun gençligini de koruyarak, Marcao'ya da söz hakkini da vererek, ama herkesten de özür dileyerek baslanacak bir olay oldugunu da söylemek isterim.'

Süper Lig'in ilk haftasinda Giresunspor'u deplasmanda 2-0 yenen Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, Marcao ve Kerem Aktürkoglu ile yasanan olaylarla ilgili, "Burada özür dilenmesi gereken oyuncu Kerem. O bizim için bir bireydir, yasinin küçük olmasi bir sey ifade etmez." dedi.

Terim, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda, Marcao ile Kerem Aktürkoglu arasinda yasananlarin maçin önüne geçtigi için kendisini üzdügünü söyledi.

"Ligin ilk maçinda farkli seyler konusmak isterdik" diyen Terim, söyle devam etti:

"Futbol hayatimizda antrenörlük hayatimizda bir çok sey gördük ama demek ki her seyi gördüm demeyeceksin. Görmediginiz seyler de bazen karsiniza çikiyor. Biz futbolcular, biz hocalar, yöneticiler zaman zaman yükseliriz, soyunma odasinda hatta maç oynanirken birbirimizle münakasa ederiz, hatta neredeyse yumruklasmaya varan bir durum olur ama sabah her sey biter veyahut yarim saat sonra her sey biter."

Terim, bunun öyle bir hadise olmadigina dikkati çekerek, "11'e 10 oynuyorsunuz, 3 gün bir seyahat yapip tekrar deplasmana gidip gruba kalmanin ilk maçini zor sartlarda oynayacaksiniz, yorgunlugunuza mi yanarsiniz, belki çok açik farkli galip gelip lider dönecektiniz ona mi yanarsiniz, iki tane iyi oyuncunuzun sahanini içeresinde kavgasina mi yanarsiniz, veyahut bir sürü buna benzer sey." diye konustu.

- "Önemli olan meseleyi yönetebilmek, idare etmemek ama, yönetmek"

Bu durumda "astim, kestim, attim" demenin çok kolay oldugunu ifade eden Terim, sunlari kaydetti:

"Önemli olan meseleyi yönetebilmek, idare etmemek ama, yönetmek, baskanimiz, yönetimiz, biz teknik heyet olarak gereken neyse yapacagimizdan herkes emin. Çünkü daha önce de biz bu hadiseleri yasadik, futbolda bu hadiseler oluyor, olmaya da davam edecek. Bir yandan kayiplar, bir yandan fiziki yorgunluklar bindiginde adrenalin fazla yüklenip ters isler oluyor, ama merak ettigimiz, onu oraya iten sebebi anlamis degilim açikçasi, ne yapti ki oraya hiddetlendi."

Terim, "Kerem bizim kiymetlimiz, Marcao kiymetli bir oyuncumuz, öyle bir oyuncu da degil, öyle bir karakteri de yok" ifadelerin kullanarak, "Gereken neyse, belki biraz klasik bir tabir olacak ama yapilmasi gereken neyse yapacagiz, bundan emin olabilirsiniz. Bu ayni zamanda her oyuncuyu da ilgilendiren bir durum." seklinde konustu.

- "Nasil bir karar verecegimizi yakinda göreceksiniz"

Konuyu oturup konusacaklarini aktaran Terim, sözlerini söyle sürdürdü:

"Bir nefes alacagiz, bir rahatlamayi bekleyecegiz sabaha kadar, fevri hareket edemeyiz, nasil bir karar verecegimizi yakinda göreceksiniz. Bu, dedigim gibi onu astim, bunu kestim degil ama Kerem'in de hakkini, hukukunu onun gençligini de koruyarak, Marcao'ya da söz hakkini da vererek, ama herkesten de özür dileyerek baslanacak bir olay oldugunu da söylemek isterim, basta Kerem olmak üzere, Kerem'in ailesi olmak üzere, Galatasaray ailesi olmak üzere, arkadaslarim, biz. Olmasaydi hostu ama çünkü anlamadigim nokta son maç olur, sampiyonluk gider bir sey olursunuz, ama daha birinci maç gol üstüne gol kaçiriyoruz, üç gün sonra maçimiz var, zaten oyuncu degistirmeye basladik, sansizligimiz degistir dedim degistirirken o pozisyonu pas geçti, kalinca ona kizdim ben. Degistir diye rica ediyorum, olacagi varmis."

Deplasmanda galibiyetle baslamanin iyi oldugunu aktaran Terim, diger sorunlarin halledilebilecegini vurguladi.

- "Okan'i verme sebebimiz daha fazla maç oynasin diye"

Fatih Terim, bir gazetecinin Galatasaray oyuncusu Cicaldau ve Giresunspor'a kiralik gönderilen kaleci Okan Kocuk'un performanslariyla ilgili soruya "Okan'i verme sebebimiz daha fazla maç oyansin diye, yoksa geçen sene en az gol yiyen kaleci, Galatasaray geçen sene en az gol yiyen takim olarak kapattiysa özellikle Muslera'nin olmadigi dönemde Okan'in basarili kaleciligiyle de ilgiliydi. O yüzden bir de iyi oynasin bize dönsün diye verdik. Bugünkü performansini da tebrik ediyorum hep böyle olsun." cevabini verdi.

Alexendru Cicaldau'nun iyi bir oyuncu olduguna dikkati çeken Terim, "Ikinci penaltiyi onun atmasini istedim iyi penalti atiyor ama Diagne golü attigi için, ona, golcülere bazen bu toleransi taniyoruz. Alexandru daha iyi oynayacak, ilk defa bir arada oynayan bir takim içerisinde Alex ama orta saha hücum baglantisinda bizim için önemli bir oyuncu. Daha çok büyü isler yapacaktir." degerlendirmesinde bulundu.

- "Bu sefer ceza yeme niyetinde degilim açikçasi"

Terim, baska bir gazetecinin bu sezon saha kenarinda nasil bir Fatih Terim olacagina yönelik sorusunu, söyle cevapladi:

"Ben esasinda sakinim, soguk kanliyimdir ama tabi 96 dakika, 96 dakika bize dönerse ve o görünen anlarda biz bir hareket içinde agresifsek, sanki 96 dakika agresifmisiz gibi bir ifade var, hayir öyle degil. Ama bu sefer ceza yeme niyetinde degilim açikçasi, hakli veya haksiz, bunu da yargilamak istemiyorum. Daha dogru olani seçecegimden herkes emin olabilir. O yüzden benden yöne yansiyan isiklarin daha akil, daha sakin olmasinda yarar görüyorum."

Ayni gazetecinin Falcao ve Feghouli'nin kadroda olmaya devam edip etmeyecegi yönündeki sorusuna, "Bizim oyuncumuz tabi ki yeri geldiginde kullanacagiz ama bu arada teklif gelirse kimse için böyle bir mani yok. Ikisinden de memnunum, ikisi de degerli oyuncumuz, yönetimimiz ve baskanimiz zamaninda gerekli açiklamalari yapmistir. Yeri geldiginde tabi ki oynayacaklar ama yeri geldiginde de profesyonel hayat neyi gerektirirse olacaktir." yanitini verdi.

- "Bizde genç diye kimse ezilmez"

Baska bir gazetecinin Kerem Aktürkoglu'na yasanan olayda verdigi destekli ilgili sorusunu Terim, su cevabi verdi:

"Onlarin hepsi benim evladim gibidir bundan emin olabilirsiniz, kizarim da severim de ama orada magdur Kerem, öyle mi? Dolayisiyla bir genç çocuga, bir genç adama ayri destek verecegiz tabi, nasil destek vermeyelim. Bunun için bir sey saklamaya da gerek yok benim için. Yani bizde genç diye kimse ezilmez, öyle bir anlayisimiz olmaz, o da onlar gibi bir birey, o da onlar gibi haklari olan bir futbolcu. Marcao böyle bir insan degil esasinda, hiç alakasi yok, yani hepimize sürpriz, hepiniz Marcao'yu taniyorsunuz, gayet sanki oyunda tatli sert oynuyor ama klasik Brezilyali, devamli gülen, neseli, bagiran bir adam ama bazen insanin böyle olaganüstü halleri var, onu da öyle düsünerek, yaptigi seyi hafifletmiyorum, Kerem'e bakis açimi anlatirken onu da adaletsiz olarak kenara atmak istemiyorum, ikisi de benim oyuncum."

Teknik direktör Terim, yasin büyük olmasinin, yasi küçük olana herhangi bir istenmeyen bir sey yapmasi manasina gelmediginin altini çizerek, "Sonuç itibariyle su anda verilmemesi gereken tek karar odur. Geregini yapacagimizdan kimse süphe duymasin, hangi karar çikarsa çiksin geregi odur bizim adimiza demek ama burada biraz daha ileri gidiyorum, çok sahip çiktiniz sorusu gelebilir, burada özür dilenmesi gereken oyuncu Kerem. O bizim için bir bireydir, yasinin küçük olmasi bir sey ifade etmez. Ben 22-23 yaslarimda takim kaptaniydim." degerlendirmesinde bulundu.

Bir gazetecinin TFF'nin rakip taraftarlarin statlara alinmamasi ve kadronun Avrupa kupalarinda basari için yeterli olup olmamasi yönündeki sorusuna Terim, "Açikçasi TFF'nin rakip taraftarlarin alinmamasi kararinin muhakkak saglam dayanagi vardir. Herhalde orada seyahat etmenin sikintisi, bir arada olmanin saatlerce, bir takim seyler muhakkak ona dayaniyordur. TFF'yi suçlamak, yanlis yapiyor demek ben dogru bulmuyorum. Muhakkak saglam dayanagi vardir, haklilardir da." dedi.

Fatih Terim, transfer konusuna isaret ederek, "Bizi 8 Eylül'e kadar bir bekleyin, bir de 7 Eylül biliyorsunuz Avrupa'da 31 Agustos'ta bitiyor, bizde 7 Eylül'de bitiyor dolayisiyla ben burada da önemli isler yapacagimiza inaniyorum. Herkesin verme durumu olabilir ama transfer etme durumu olmadigi için tüm Avrupa'nin, sanki bazi seyler yapacagiz gibi." seklinde konustu.

Kaynak: AA