Altindag'in Altin Yumrugu

2 defa Türkiye sampiyonu olan ve en son katildigi turnuvada Avrupa üçüncüsü olan 15 yasindaki Refik Kartal’in en büyük hayali olimpiyatlara katilip, madalyalar kazanmak.

Bugüne kadar katildigi birçok turnuvadan madalyalarla dönen Altindagli Refik, Avrupa üçüncüsü oldu. Altindag Belediye Gençlik ve Spor Kulübü çatisi altinda yarisan basarili sporcu, çiktigi müsabakada Polonyali, Gürcü ve Rus rakiplerini yere serdi. Refik Kartal, Temmuz ayinda Gürcistan’in baskenti Tiflis’te düzenlenen, Avrupa Yildiz Erkekler Boks Sampiyonasi’nda Avrupa üçüncüsü olarak, bronz madalyanin sahibi oldu. Çiktigi ilk maçta Polonyali rakibini 5-0 yenen, çeyrek finalde ise Gürcü rakibini 5-0 yenerek yere seren Refik Kartal, yari finalde ise Rus rakibiyle basa bas mücadele etti. Zorlu mücadelenin sonunda, Avrupa üçüncülügüne adini yazdiran Refik, bronz madalya almaya hak kazandi.

Refik’in en basindan beri elinden tutan, onu zorlu mücadelelere hazirlayan antrenörü Abbas Tasdelen’in genç sporcuya olan güveni tam… Milli Takim Boks Antrenörü Tasdelen, “Refik daha çok genç ve çok basarili bir sporcu… 4 yildir birlikte çalisiyoruz. Her gün antrenman yapiyor, çok disiplinle çalisiyor. Müsabakalar yaklastikça çalismalarimizi yogunlastiriyoruz. Hazirlik maçlari yapiyoruz. Taktik agirlikli çalismalar yapiyor, güç ve kondisyona dayali antrenman programi uyguluyoruz. Disiplinli çalismanin karsiligini da aliyoruz. Refik’in önü açik… Insallah çok daha büyük basarilarini görecegiz. Altindag Belediyesi’ne ve baskanimiz Doç. Dr. Asim Balci’ya, daima yanimizda oldugu ve bize hep destek verdigi için çok tesekkür ederiz” ifadelerini kullandi.

Su anda lise 2’nci sinif ögrencisi oldugunu, zamaninin büyük bir bölümünü spora ayirdigini söyleyen genç sporcu ise basarisinin sirrini düzenli ve azimli çalismak olarak özetledi. Genç sporcu, “2 defa Türkiye sampiyonu oldum. Ay yildizli bayragimizi göklerde gururla dalgalandirdim. Çok çalisip, önümüzdeki müsabakalarda da galip gelmek, ismimi yeni sampiyonluklara yazdirmak istiyorum. Hayalim olimpiyatlara katilip, madalyalar kazanmak” dedi.

Altindag’dan basarili gençler çiktikça büyük mutluluk duydugunu söyleyen Altindag Belediye Baskani Doç. Dr. Asim Balci, “Hep söyledigim ve inandigim gibi gelecegin sampiyonlari Altindag’dan çikacak insallah. El ele verecegiz, Altindag’da; boks, tekvando, eskrim, güres, okçuluk, yüzme, masa tenisi, basketbol ve futbol gibi birçok bransta sporu öne çikartarak çocuklarimizin ve gençlerimizin gelecegine yön verecegiz. Bunun yaninda da tabii ki uluslararasi anlamda gögsümüzü kabartacak, Ay Yildizli bayragimizi göndere çektirecek sampiyonlari da buradan yetistirecegiz insallah…” diye konustu.

Baskan Balci ayrica, “Genç sporcumuz Refik’i, onu yetistiren hocalarini ve ailesini tebrik ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA