Adana Demirspor, Kayserispor Maçiyla Galibiyet Serisine Baslamak Istiyor

Adana Demirspor Teknik Direktörü Samet Aybaba, Süper Lig’in 2. haftasinda Kayserispor ile oynayacaklari maçla ilgili, “Insallah Kayserispor maçi bizim için galibiyetle baslayan bir lig serüveninin baslangici olur. Her maç bizim için final. Rakibin kim oldugu diye bir ayrimi kalmadi, herkes esit, hepsinden 3 puan aliyorsunuz” dedi.

Adana Demirspor, Cuma günü konuk olacagi Kayserispor maçinin hazirliklarini sürdürüyor.

“Kaybederken de bir sürü sey kazandik”

Antrenman öncesi gazetecilere açiklamalarda bulunan Aybaba, Fenerbahçe maçinda çok basit bir gol yediklerini yineleyerek, “Yeni kurulmus bir takimiz. Geçen seneden kalan bu sene gelen oyuncular var. Takimdaslik duygusunuz gelistirmeye çalisiyoruz. Bayagi mesafe kat ettik. Fenerbahçe maçinda sahada bunu gördük. Coskulu, istekli bir takim vardi. Ama bu futbol biliyorsunuz, sonuç önemli. Çok basit bir golle maçi kaybettik ama kaybederken de bir sürü sey kazandik. Oyuncularimiz kendi aralarinda artik konusmaya takimi nasil daha ileri götürebilir diye düsünmeye basladilar. Bu da çok güzel bir olay” diye konustu.



“Bir an önce kazanmak istiyoruz”

Kayserispor maçiyla galibiyet serisi yakalamak istediklerini aktaran Samet Aybaba, “Kayserispor maçina hazirlaniyoruz. Eger sahada ayni oyunu sergilersek bu ligin iyi takimlarindan birisi olmaya adayiz. Insallah Kayserispor maçi bizim için galibiyetle baslayan bir lig serüveninin baslangici olur. Her maç bizim için final. Rakibin Rakibin Kayserispor, Fenerbahçe, Besiktas, Galatasaray diye bir ayrimi kalmadi, herkes esit, hepsinden 3 puan aliyorsunuz. Bir an önce kazanmak istiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Castro’nun pozisyonun net penalti oldugunu düsünüyorum”

Fenerbahçe maçinda 1-0 geriye düstükten sonra 5 pozisyona girdiklerini Lucas Castro’nun pozisyonun da penalti oldugunu söyleyen Aybaba, daha sonra sunlari kaydetti:

“Ben takimdan mücadeleyi bekliyordum, oyuncular çok istahli. Gerçekten kaliteli oyuncularimiz var. Oyuncularimizin eksikleri çok, onlari da gelistirmek uzun sürüyor. Ancak oyunun ikinci yarisindan sonra özellikle 60’inci dakikadan sonra bu kadar büyük bir baskiyla 5 tane pozisyona girip 1 penaltida verilmeyince beni etkiledi. Fenerbahçe gibi takimlara karsi maglup duruma düsünce performans düsmeye baslar ama bizimki yükseldi. Keske orada bir gol bulabilseydik. Oyuncularimin isteklerinden memnunum. Ben Castro’nun pozisyonun net penalti oldugunu düsünüyorum.”

“Futbolun adaletli olmasi lazim”

Video Yardimci Hakem (VAR) sistemine de deginen Aybaba, “Futbolun içerisinde olmasi gereken ne? Adalet. Niye Video Yardimci Hakem (VAR) sistemini destekliyor? Çünkü bunun adaletli bir is olmasi lazim. Ekonomisi çok büyük ve itibari çok yüksek bu isin. Böyle çok basit bir seyle bu itibar ve ekonomiyi bozmamak lazim, onun için kurulmus sistem bu. Ama bir maça bakiyorsunuz VAR’a hiç gidilmiyor, bir maça bakiyorsunuz VAR’a gidiliyor. Bir standardi olsa herkes keyifli olacak. Biz yillardir bunun sikintisini çok çektik. Daha dikkatli olmak lazim” dedi.



“Pa Dibba ayrilmak istedigini söylemis”

Transfer çalismalarinin da sürdügünü söyleyen Aybaba, “PA Dibba Baskan Murat Sancak’a ayrilmak istedigini söylemis o söyledikten sonra artik bize konusulacak bir sey kalmiyor. Sakatligi olan Metehan Mimaroglu da önümüzdeki haftaya yetisir. Bize sonradan katilan oyuncularin eksikleri var onlari da gelistiriyoruz” ifadelerini kullandi.

“Balotelli’den çok yararlanmak istiyoruz”

Fenerbahçe maçinda 62’nci dakikada Balotelli’nin oyundan çikmasini da degerlendiren Aybaba, “Balotelli bizim oyuncumuz. Ondan çok yararlanmak istiyoruz. Oyunu hareketlendirdikten sonra 5-6 pozisyona girdik. Oda bizim oyuncumuz. Yüksek maliyetli bir oyuncumuz. Zaten bundan öncede nasil bir oyuncu oldugunu herkes biliyordu. Sorunlarini da, iyi yaptigi seyleri de herkes biliyordu. Biz o sorunlari azaltip iyi yaptigi seyleri yükselterek takima faydali olmasini istiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA