Sivasspor-Konyaspor Maçinin Ardindan

Sivasspor Kulübü Baskani Mecnun Otyakmaz: 'Sezonu iyi baslamak çok önemliydi ama maalesef kaybettik. Konyaspor'u tebrik ediyorum' 'Simdi Kopenhag maçi için buradaki hatalarimizdan ders çikartip, avantajli bir skor elde etmek için elimizden geleni yapacagiz'

Süper Lig'in ilk haftasinda sahasinda Ittifak Holding Konyaspor'a 1-0'lik skorla maglup olan Demir Grup Sivasspor'un kulüp baskani Mecnun Otyakmaz, kazanmak için sahaya çiktiklarini ancak sezona iyi baslayamadiklarini söyledi.

Otyakmaz, karsilasma sonrasi stat çikisinda basin mensuplarina yaptigi açiklamada, ligin ilk maçina kazanmak için sahaya çiktiklarini belirterek, "Kopenhag maçi öncesi bir moral olurdu diye düsündük. Sezonu iyi baslamak çok önemliydi ama maalesef kaybettik. Konyaspor'u tebrik ediyorum. Kazanmak istedigimiz bir karsilasmaydi ama kaybettik. Bundan sonraki maçlarda da telafisine bakacagiz." dedi.

Maçta ellerine geçen pozisyonlari degerlendiremediklerini dile getiren Otyakmaz, "Zengin bir kadromuz var. Bir iki noktada eksiklerimiz var. Sakatlarimiz tekrar nüksetti. Genis bir kadromuz var. Kazanmamiz gereken bir karsilasmaydi ve kazanabilirdik. Ama çok pozisyon olmamasina ragmen, elde ettigimiz pozisyonlari da degerlendiremedik. Kisisel bir hatayla golü yedik. Saglik olsun. Takimimiz iyi takim. Mutlaka önümüzdeki karsilasmalarda bunu düzeltecektir ve Kopenhag maçinda da avantajli bir skor alacaktir." diye konustu.

Otyakmaz, taraftarlarin stadyuma girerken passoliglerde yasanan sikintilarin hatirlatilmasi üzerine ise, "Bütün stadyumlarda sikinti olmus. Bu sisteme taraftarlarimiz henüz alisamadi. Nedense çokta zor bir kaç isin birden yapilmasi isteniyor. HES'i ayarlamak gerekiyor. Asilarin olunmasi gibi bir karmasa var. Insallah önümüzdeki haftalarda bunlara bir önlem alinacaktir. Çok sayida taraftarimiz maalesef parasini ödemis olmasina ragmen stadyuma giremediler. Önemli bir sikinti yasandi. Bunu federasyonun biran önce halletmesi gerekiyor." ifadelerini kullandi.

Bundan sonra UEFA Avrupa Konferans Ligi play-off maçina odaklanmalari gerektiginin altini çizen Otyakmaz,"Aslinda bugün sadece lige odaklanmistik. Simdi Kopenhag maçi için buradaki hatalarimizdan ders çikartip, avantajli bir skor elde etmek için elimizden geleni yapacagiz. Çalismalarimiza devam edecegiz." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA