Riza Çalimbay Açiklamasi 'Takim Gayet Iyi Hiçbir Sorunumuz Yok'

DG Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, Konyaspor maglubiyetinin ardindan, “Takim gayet iyi hiçbir sorunumuz yok. Lige konsantre olmakta biraz sikinti yasayabilirler. Bu da gayet dogaldir. Ben takimimdan memnunum herkes elinden geleni yapti. Telafi edecegiz” dedi.

Süper Lig’in ilk haftasinda Sivasspor, sahasinda Konyaspor’u 1-0 maglup oldu. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, “Ligin ilk maçina galibiyet ile baslamak isterdik. Ama istedigimiz oyunu oynayamadik. Zaman zaman iyi oynadik, zaman zaman istedigimiz olmadi. Gelen takimlar, kapanan takimlar oluyorlar. Siki defans yapiyorlar. Bugün de bunu asmak biraz zor oldu. Bu takimimizdaki yorgunluktan da olabilir. Su anda bizim takimimiza kimsenin bir sey söylemeye hakki yok. Çünkü herkesten önce sezonu açtik. Takim gayet iyi hiçbir sorunumuz yok. Lige konsantre olmakta biraz sikinti yasayabilirler. Bu da gayet dogaldir. O da maalesef böyle sikintilara yol açiyor. Ben takimimdan memnunum herkes elinden geleni yapti. Girdigimiz pozisyonlari degerlendirebilirdik. Ama sanssiz bir gol yedik. Maçi çevirmek için ne kadar arkadasimiz varsa sahaya sürdük. Maalesef bazen istediklerimiz olmuyor” diye konustu.



“Önümüzde yogun bir süreç var”

Çalimbay, yogun bir maç trafigine gireceklerini ifade ederek, “Simdi bu karsilasmayi telafi etmeye bakacagiz. Her seyden önce iki gün sonra Kopenhag takimi ile bir maçimiz var. Ondan sonra Trabzonspor karsilasacagiz. Üç gün sonra tekrar Kopenhag ile oynayacagiz. Önümüzde yogun bir süreç var. Geçen sezona da bu sikintilar ile baslamistik. Yine ayni sekilde basliyoruz. Sakat arkadaslarimiz döndükten sonra oynayan arkadaslarimiz da maç tempolarini tamamen kazandiktan sonra bambaska bir takim olacagiz. Her seyi telefi edecegimize ben inaniyorum” ifadesini kullandi.

“Seyircinin az olmasi bizi etkiledi”

Deneyimli teknik adam son olarak, taraftarin az olmasina deginerek, “Seyircimizin bugün az olmasi da bizi etkiledi. Taraftarimizla güzel seyler yaptik. Girisler konusunda gerekli çalismalar yapilirsa, taraftarimizla yeniden güzel seyler yapacagiz, güzel basarilar elde edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA