Mecnun Otyakmaz Açiklamasi 'Telafi Edecegiz'

DG Sivasspor Baskani Mecnun Otyakmaz, Konyaspor maçinin ardindan, “Sezonu iyi baslamak çok önemliydi ama maalesef kaybettik. Konyaspor’u tebrik ediyorum. Kazanmak istedigimiz bir karsilasmaydi ama kaybettik. Bundan sonraki maçlarda da telafisine bakacagiz” dedi.

Süper Lig’in ilk haftasinda Sivasspor, sahasinda Konyaspor’a 1-0 maglup oldu. Maçin ardindan stadyum çikisinda gazetecilerin sorularini yanitlayan Sivasspor Baskani Mecnun Otyakmaz, “Ligin ilk maçi ve kazanmak istedigimiz bir maç. Kopenhag maçi öncesi bir moral olurdu diye düsündük. Sezonu iyi baslamak çok önemliydi ama maalesef kaybettik. Konyaspor’u tebrik ediyorum. Kazanmak istedigimiz bir karsilasmaydi ama kaybettik. Bundan sonraki maçlarda da telafisine bakacagiz” dedi.



“Genis bir kadromuz var”

Bir basin mensubunun “Avrupa maçi yorgunlugu olabilir mi?” seklindeki sorusuna Otyakmaz, “Hepsi olabilir ama zengin bir kadromuz var. Bir iki noktada eksiklerimiz var. Sakatlarimiz tekrar nüksetti. Genis bir kadromuz var. Kazanmamiz gereken bir karsilasmaydi ve kazanabilirdik. Ama çok pozisyon olmamasina ragmen, elde ettigimiz pozisyonlari da degerlendiremedik. Kisisel bir hatayla golü yedik. Saglik olsun. Takimimiz iyi takim. Mutlaka önümüzdeki karsilasmalarda bunu düzeltecektir ve Kopenhag maçinda da avantajli bir skor alacaktir” yanitini verdi.

“Federasyon sorunu çözmeli”

Bir gazetecinin, “Taraftarlar stadyuma girerken passoliglerde sikinti yasadi” seklindeki sorusuna ise Baskan Otyakmaz, su yaniti verdi:

“Bütün stadyumlarda sikinti olmus. Bu sisteme taraftarlarimiz henüz alisamadi. Nedense çokta zor bir kaç eylem birden yapilmasi isteniyor. HES’i ayarlamak gerekiyor, asilarin olmasi ve bir karmasa var. Insallah önümüzdeki haftalarda bunlara bir önlem alinmali. Çok sayida taraftarimiz maalesef parasini ödemis olmasina ragmen stadyuma giremediler. Önemli bir sikinti yasandi. Bunu federasyonun biran önce halletmesi gerekiyor.”

“Avantajli bir skor elde edecegiz”

Persembe günü Kopenhag ile oynayacaklari UEFA Avrupa Konferans Ligi Play-Off ilk maç hakkinda da konusan Otyakmaz, “Aslinda bugün sadece lige odaklanmistik. Simdi Kopenhag maçi için buradaki hatalarimizdan ders çikartip. Avantajli bir skor elde etmek için elimizden geleni yapacagiz. Çalismalarimiza devam edecegiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA