Irfan Buz Açiklamasi 'Karsimizda Hazir Bir Trabzonspor Vardi'

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Irfan Buz, Trabzonspor’un karsilasmaya hazir bir sekilde çiktigini belirterek kulübün transfer için görüstügü futbolcular oldugunu söyledi.

Süper Lig’in ilk haftasinda Yeni Malatyaspor sahasinda Trabzonspor’a 5-1 kaybetti. Maç sonrasi Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Irfan Buz basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

"Kazanmak istiyorduk"

Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Irfan Buz, oyunun gidisatinin kendi açilarindan kötü oldugunu ve Trabzonspor’un karsilasmaya hazir bir sekilde çiktigini belirterek, “Sezonun ilk müsabakasinda 6 buçuk haftalik hazirliktan sonra sahamizda Trabzonspor maçini kazanmak istiyorduk. 3 puanla baslamak istedik. Ancak oyunun gidisati gerçekten bizim açimizdan çok kötüydü. 3’üncü dakikada yedigimiz bir gol, iki kisinin arasindan rakip, arkasindan 11’inci dakikada ceza sahasinin üzerinde yine bir bireysel hatadan ikinci golü yedik. Üçüncü golde de geçiste rakibimiz zaman zaman bunu profesyonelce yapip, faul pozisyonu yapabilirsiniz. Birakiyorsunuz üç oluyor. Üçün arkasindan arkadaslarim, futbolcu kardeslerimiz burada oyuna ortak olmak için elinden geleni yapti. 3-1’i bulduk aslinda, 3-2’yi de bulabiliyorduk onun akabinde dakika 42, 4-1, 4-1 ile soyunma odasina girdik. Hazir bir Trabzospor vardi karsimizda. Ayni zamanda bireysel, hata yapan bir Yeni Malatyaspor vardi. Içeri girdikten sonra tabii futbolcularimiza ikinci devrede karakter göstermek durumundasiniz çünkü kolay degil, karsinizda rakipte yetenekli ayaklar vardi. Sonuçta 5-1 maglup olduk. 5-1 olmasina ragmen söyle bir sey söylemek istiyorum; tabii ki 5-1 kaybettikten sonra bunu degerlendirmek farkli oluyor ama inanin kendi sahamizda inanilmaz bu kadar pozisyonuna girmekte golleri de atabilirdik” dedi.



"Transfer anlaminda bizimde burada eksiklerimizi biliyoruz"

5-1’lik skordan ders çikararak önümüzdeki maçlara odaklanacaklarini dile getiren Buz, “Sonuçta Trabzon hakli olarak kazandi, tebrik ediyorum ama ona ragmen çok gol pozisyonuna girdik. Biz kendimize baktigimizda eksiklerimiz ortada, belli. Kaybettik, simdi buradan ders çikararak önümüze bakacagiz. Tabii ki bu konuda eksiklerimiz neler? Hem oyun anlaminda eksigimiz vardi, bireysel hatalardan kaynaklanan ayni zamanda tabii ki futbolcu anlaminda, transfer anlaminda eksiklerimizi biliyoruz. Yönetimimiz burada da çalisiyor. Futbolculari transfer etmek durumundayiz. Görüstügümüz oyuncular var, insallah onlarda katildigi zaman çok daha farkli bir Yeni Malatyaspor olacagina kesinlikle inaniyorum. Trabzonspor’u da tebrik ediyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA