Baskan Agaoglu Açiklamasi 'Trabzon'un Mücadelesi Sampiyonluk Mücadelesi'

Trabzonspor Baskani Ahmet Agaoglu, ligin ilk maçinda Yeni Malatyaspor karsisinda alinan 5-1’lik galibiyetin ardindan yaptigi açiklamada mücadelelerinin sampiyonluk oldugunu söyledi.

Süper Lig’in ilk haftasinda Trabzonspor deplasmanda Yeni Malatyaspor’u 5-1 maglup etti. Maçin ardindan, Trabzonspor Baskani Ahmet Agaoglu basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin Trabzonspor ve rakiplerinin sampiyonluk adayligiyla ilgili sorusuna Agaoglu, "Digerleri ne yapacakmis abi? Böyle soru sormayin ya. Trabzon ve Besiktas ligin en büyük adayi. Digerleri ne yapacak? 2. 3. Lig’e mi oynayacak? Çok erken. Bugün bunu konusmak için o kadar erken ki. Bana göre hakikaten uzak yorumlar. Ama sunu her zaman söyledik; Trabzon’un mücadelesi sampiyonluk mücadelesi. Ama rakiplerimize de saygi göstermemiz lazim. Göstermedigimiz anda öyle bir yere yapistirirlar ki neye ugradiginizi sasirirsiniz. Ligin ilk maçini kazandik, o kadar" dedi.



“Transferlerden sahsim adina oldukça memnunum”

Trabzonspor’un transfer yapip yapmayacaginin sorulmasi üzerine Agaoglu, "Uzun bir sürecin sonunda gerçeklesen transferler bunlar. Uzun analizler sonucunda kulübün de finansal ve ekonomik dengeleri dogrultusunda yapilan transferler. Transferleri erken gerçeklestirmenin ne kadar önemli oldugunu son 3 maçta gördük. Yeni oyuncularin yüzde 70-80 oraninda katki aldik. Cornelius ve Hamsik de belki antrenman eksikligi olabilir. Peres de katki verdi. Transferlerden sahsim adina oldukça memnunum” diye konustu.



“Roma, çok zor bir kura”

UEFA Konferans Ligi’nde oynanacak Roma eslesmesi hakkinda da açiklamalarda bulunan Agaoglu, "Skor aldatmasin. Yeni Malatyaspor henüz hazir degil. Biz sezonu erken açtik. Ön elemede oynadigimiz maçlar bizim için arti ve avantaj. Neresinden bakarsak bakalim, farkli bir galibiyet. Sezon baslangici için iyi bir maç. Roma, çok zor bir kura. Abartmiyorum, Sampiyonlar Ligi’ne mi kura çektik dedik. Oynanmamis bir maçin sonucunu tahmin etmek kolay degil. Artik rakip Roma veya bir baskasi, geçmek zorunda oldugumuz bir rakip. Zor bir maç ama Molde’yi geçtigimiz gibi, Roma’yi da geçeriz. O günün kosullarina bagli" seklinde konustu.

Kaynak: İHA