Antalyaspor-Göztepe Maçinin Ardindan

Fraport TAV Antalyaspor Teknik Direktörü Ersun Yanal: 'Bu daginiklik son dakikada neredeyse maçi kaybettiriyordu' Göztepe Teknik Direktörü Ünal Karaman: 'Maçin 90'inci dakikasindan sonra atilan golle alinan bir puan sevindirici olabilir ama bizim hanemize yazilan üç puan da olabilirdi'.

Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun ilk haftasinda konuk ettigi Göztepe ile 1-1 berabere kalan Fraport TAV Antalyaspor'un teknik direktörü Ersun Yanal, öne geçtikleri karsilasmayi takimdaki daginiklik yüzünden neredeyse kaybetme tehlikesiyle karsi karsiya kaldiklarini söyledi.

Yanal, Antalya Stadi'nda oynanan maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda, kartlar nedeniyle erken degisiklikler yapmak zorunda kaldiklarini, bu nedenle oyunda istedikleri etkiyi gösteremediklerini belirtti.

Yanal, Göztepe karsisinda daha etkili oynayabileceklerini dile getirerek, sunlari kaydetti:

"Son dakikada gelen golle berabere kaldik. Oyunun kart kisminda çok basit görülen iki kart bizi oldukça oyundan düsürdü. Yeni oyuncularin Türkiye ligini tanimasi ve burada oynanan oyunu bilmeleri açisindan da bu erken degisiklik maalesef, bizim istegimiz oyuna karsilik vermedi. Oyunun basindayiz. Bes yeni oyuncuyla basladik. Daha yüksek tempoda, daha disiplinli, daha ne yaptigini bilen bir takimiz aslinda. Bu daginiklik son dakikada neredeyse maçi kaybettiriyordu. Daha iyi bir takim olacagimizi düsünüyorum. Oyuncularin performansinin çok daha yüksek oldugunu düsünüyorum. Önümüzdeki haftalarda bunu ortaya koyacagimiz günler gelecektir."

- Karaman: "O armayi gururla tasimalari beni mutlu etti"

Göztepe Teknik Direktörü Ünal Karaman ise ilk yarinin orta saha mücadelesi seklinde geçtigini belirtti.

Ilk yarida Antalyaspor'un penaltidan kazandigi golle soyunma odasina 1-0 yenik girdiklerini anlatan Karaman, "Ikinci yarida futbol dogrularini yapan, savunmada ve hücumda her türlü varyasyonlari yapan bir Göztepe takimi vardi." dedi.

Karaman, sahada verilen mücadele ve direncin karsiligini son dakikada attiklari golle aldiklarini vurguladi.

Maçin son uzatma dakikalarinda attiklari beraberlik golünden sonra çok tartisilacak bir pozisyonun da olduguna isaret eden Karaman, söyle devam etti:

"Simdi o konuya girmeyecegim çünkü kiyamiyorum. Keskeleri biraz daha fazla söylüyorum ama eminim ki futbol yorumculari pozisyonu daha net degerlendireceklerdir. Evet biten sonuca göre baktiginiz zaman maçin 90'inci dakikasindan sonra atilan golle alinan bir puan sevindirici olabilir ama bizim hanemize yazilan üç puan da olabilirdi. Her seye ragmen oyuncularimin ilk oynadiklari 90 dakikada rakibe teslim olmadan, gayretli, istekli mücadeleleri, o armayi gururla tasimalari beni mutlu etti. Oyuncularima ayri ayri tesekkür ediyorum."

Karaman, tribündeki taraftarin futbolcular için söylediklerine dikkat etmesini de istedi.

Kaynak: AA