Abdullah Avci Açiklamasi 'Hücumda Ne Kadar Istahliysak, Savunmada Da Olmaliyiz'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, Avrupa kupasinda tur atlamanin ve lige galibiyetle baslamanin kendilerini hedeflerine dogru götürdügünü söyledi.

Süper Lig’in ilk haftasinda Trabzonspor deplasmanda Yeni Malatyaspor’u 5-1’lik skorla yendi. Maç sonrasi Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci basin mensuplarina açiklamalarda bulundu.

Maç hazirliklarini Yeni Malatyaspor’un taktigine göre yaptiklarini dile getiren Avci, “Geçen sene son 3-4 maçta 3’lü oynayan, buna geçis yapan, hocalarinin devam ettigi, hazirlik maçlarini o sekilde oynadiklarindan, savunma ve hücumu rakibe göre çalistik. Zemin disardan yeni yapilmis görünse de iki taraf için sakatlanma riskinin çok fazla oldugu bir zeminde mücadele ettik. Topa sahip olmada basit top kayiplari yaptik" dedi.

Takiminin savunma konusunda eksiklikler yasadigini dile getiren Avci, "Oyunu daha domine oynayabilirdik. Rakip özellikle kenar ortalarda çok etkili oluyordu, ilk gölü bundan yedik. Hücumda ne kadar istahli oynuyorsan, savunmayi da ayni istahla oynamamiz gerekiyor. Daha sezonun basi, takim savunmasiyla ilgili bir takim eksikliklerimiz var. Bunlarla ilgili çalisma yapiyoruz. Baslangiçlar çok önemlidir. Hem Avrupa kupasinda tur atlamak hem lige böyle bir baslangiç yapmak hedeflere dogru gitmekte. Hem takimi beraber hareket etmesini, oyununu, Trabzonspor seyircinin içine katilimiyla beraber savunmayi daha hizli yapan, daha coskulu oynayan anlarin destegiyle beraber hedeflere adim atmaya çalisan bir takim olmaya çalisiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA