Adana Demirspor-Fenerbahçe Maçindan Notlar

Adana Demirspor, son olarak 19941995 sezonunda mücadele ettigi Süper Lig'de 26 yil aradan sonra ilk maçina çikti.

Fenerbahçe, Süper Lig'de 2021-2022 sezonu ilk hafta karsilasmasinda Adana Demirspor'a konuk oldu.

Yeni Adana Stadi'nda oynanan mücadeleye sari-lacivertlilerin teknik direktörü Vitor Pereira, Altay Bayindir, Tisserand, Attila Szalai, Novak, Gustavo, Zajc, Osayi, Ferdi Kadioglu, Mesut Özil, Irfan Can Kahveci, Samatta ilk 11'iyle çikti.

Fenerbahçe'de Berke Özer, Osman Ertugrul Çetin, Serdar Aziz, Sosa, Ozan Tufan, Serdar Dursun, Muhammed Gümüskaya, Arda Güler, Nazim Sangare ise yedek soyundu.

Sari-lacivertlilerde yeni transfer Serdar Dursun karsilasmada yedek kulübesinde yer aldi.

- Balotelli ve Belhanda ilk 11'de

Adana Demirspor teknik direktörü Samet Aybaba, ilk 11'de Muric, Kaan Kanak, Tayyip Talha Sanuç, Rassoul, Svensson, Sinan Kurt, Belhanda, Gökhan Inler, Lucas Castro, Akintola, Balotelli'ye sans verdi.

Mavi-lacivertlilerde Ferhat Kaplan, Semih Güler, Samet Akaydin, Tarik Çamdal, Stambouli, Sedat Sahintürk, Pa Dibba, Ezeh, Assombalonga ve Izzet Çelik ise yedek soyundu.

Adana Demirspor'un yeni transferleri Muric, Svensson, Belhanda, Lucas Castro, Akintola, Balotelli müsabakaya ilk 11'de basladi, yeni transferler Ferhat Kaplan, Stambouli, Assombalonga ise yedek kulübesinde yer aldi.

- Iki takimda da eksikler var

Sari-lacivertlilerde hazirlik döneminde en çok göze çarpan 2 hücum oyuncusu maç öncesi yasadiklari sakatliklar sebebiyle takimini yalniz birakti.

Fenerbahçe'de omuz sakatligi bulunan Dimitris Pelkas, adele agrisi yasayan Enner Valencia ve sag ayaginda kismi yirtik tespit edilen Mert Hakan Yandas, Akdeniz ekibi karsisinda forma giyemedi.

Mavi-lacivertlilerde ise antrenmanda sakatlanan yeni transfer Metehan Mimaroglu da sari-lacivertlilere karsisinda forma bulamadi.

- Yaklasik 1,5 sene sonra Süper Lig'de taraftarli ilk maç

Geçen sezon hizmet vermeye baslanan Yeni Adana Stadi, ilk kez resmi bir maçta taraftari agirladi.

Yaklasik 1,5 yil sonra Süper Lig'de ilk kez taraftarlar tribünde yerini aldi.

Karsilasmayi, tribün kapasitesinin yüzde 50'si kadar taraftar stattan izledi.

Maç öncesi mavi lacivertli taraftarlar "Yenilmez armada, vardik, variz, var olacagiz" yazili üzerinde Baskan Murat Sancak'in resmi olan pankart açti.

- Selde hayatini kaybedenler unutulmadi

Karsilasma baslamadan önce Karadeniz'de yasanan sellerde hayatini kaybedenler unutulmadi.

Son günlerde yasanan yogun yagis nedeniyle bazi sehirlerde yasanan can kayiplari sebebiyle maç öncesinde saygi durusunda bulunuldu.

- 26 yil sonra Süper Lig'de ilk maç

Adana Demirspor, son olarak 1994-1995 sezonunda mücadele ettigi Süper Lig'de 26 yil aradan sonra ilk maçina çikti.

1972-1973, 1986-1987, 1990-1991 ve 1993-1994 sezonlarinda Süper Lig'e yükselme basarisi gösteren Adana Demirspor, geçen sezonla 5. kez bu basariyi tekrarladi.

Adana Demirspor, Süper Lig'de en son 1994-1995 sezonunda karsilastigi Fenerbahçe'ye 3-0 ve 1-0 yenilmisti.

Kaynak: AA