44 Yil Aradan Sonra Süper Lig Maçi Oynayacak Giresunspor'da Taraftarlar Heyecanli

Süper Lig'in yeni ekiplerinden Giresunspor, sezonun ilk haftasinda yarin Galatasaray'i konuk edecek Uzun yillar sonra kentte Süper Lig maçi izleyecek yesilbeyazli takimin taraftarlari, ilk karsilasmanin 4 büyük takimdan biriyle oynanacak olmasindan memnun.

GÜLTEKIN YETGIN - Giresunspor taraftarlari, 44 yilin ardindan takimlarinin Süper Lig arenasinda boy gösterecek olmasinin heyecanini yasiyor.

1967 yilindan kurulan ve 1970-1971 sezonunda Türkiye'deki en üst seviye lige yükselerek üst üste 6 sezon mücadele eden Karadeniz temsilcisi, 1977'den sonra bu yil yeniden Süper Lig'de yer alma hakki elde etti.

Bu kulvardaki son maçini 1977 yilinda Eskisehirspor ile deplasmanda oynayan Giresunspor, aradan geçen 44 yilin ardindan yarin Galatasaray'a karsi Süper Lig mücadelesine yeniden baslayacak.

- Taraftar heyecanla maçi bekliyor

Giresunspor taraftarlari, uzun yillar sonra takimlarinin Süper Lig arenasina çikacagi günü heyecanla bekliyor. Ilk maçin Galatasaray ile oynanacak olmasi ise taraftarlari daha da heyecanlandiriyor.

Yesil-beyazli takimin taraftarlarindan Murat Biçakçi, sehirde 44 yil sonra büyük bir heyecan yasandigini söyledi.

Ilk maçin Galatasaray ile olmasinin heyecani daha da büyüttügünü belirten Biçakçi, "Süper Lig'e 44 yil sonra çikmis bir sehir takimi olarak ilk hedefimiz sampiyonluk veya ilk 5 degil. Bu hayalci bir durum." dedi.

Biçakçi, Giresun halkinin ligde kalici olmak istediginin altini çizerek, "Lige alismak istiyoruz. Bu ligin tadini aldiktan sonra, daha sonraki yillarda basari olacaktir." diye konustu.

Dursun Yildirim ise ilk maçin biletini aldigini ifade ederek, "Heyecan çok var. Hem de Galatasaray gibi büyük bir takim ile oynayacagiz. Giresunspor'dan beklentim bu ligde kalsin, düsmesin yeter. Allah izin verirse seneye daha iyi kadroyla, daha güzel isler yapariz." degerlendirmesinde bulundu.

Gençliginde Süper Lig maçlarini izledigini anlatan 60 yasindaki Yildirim, Galatasaray maçiyla tekrar eski günleri yad edecegini dile getirdi.

Selçuk Demir, ilk maçin Galatasaray'a denk gelmesi nedeniyle heyecanli oldugunun altini çizerek, maça son bir gün kala bu heyecanin sehirde doruk noktaya çiktigini belirtti.

Maça yogun ilginin olacagini düsündügünü ifade eden Demir, "Gurbetçiler de Giresunspor'un ilk maçina ilgi gösterecektir. Bu sezondan beklentimiz, ligde kalmak. Yeni çikmis bir takimiz, insallah bu sene ligde kaliriz." seklinde konustu.

Ali Çaglar Ekmekçi de Galatasaray'i yenebilecek güce sahip olduklarini vurgulayarak, iyi bir kadroya sahip Giresunspor'un galip gelecegine inandigini kaydetti.

Kaynak: AA