Francesco Fraioli Açiklamasi '3 Puanla Baslamak Önemliydi'

Süper Lig’in ilk maçinda Gaziantep FK’yi 3-2 maglup ederek 3 puana uzanan Karagümrük’te Teknik Direktör Francesco Farioli, galibiyetin önemli oldugunu ve üzerine koyarak devam etmek istediklerini ifade etti.

Süper Lig’in ilk haftasinda Gaziantep FK’yi Atatürk Olimpiyat Stadi’nda konuk eden Karagümrük, sahadan 3 puanla ayrilirken, Teknik Direktör Francesco Farioli maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Galibiyetin önemli oldugunu belirterek sözlerine baslayan genç hoca, “Sezonun ilk maçi olmasi nedeniyle 3 puanla baslamak çok önemliydi. Ilk 15-20 dakikayi degerlendirdigimizde maça iyi basladigimizi söyleyebilirim. Ama sonrasinda düzeltmemiz gereken seylerin oldugu bir maç oldu. Bu nedenle ögretici bir maç oldu. Daha iyi bir noktaya gidecegiz, yolumuzun uzun oldugunu söyleyebilirim. Genel olarak oyuncularin performansindan memnunum. Bazi oyuncularin istenilen form düzeyine gelmeleri için çalisacagiz. Genel olarak degerlendirirsek, lige 3 puanla baslamak en önemli seydi” dedi.

Yabanci kuraliyla ilgili de görüslerini aktaran Farioli, “Yeni kural nedeniyle 3 Türk oynatmak zorundayiz. Bazi pozisyonlarda yabanci oyunculari kullaniyorum ve bugünkü oyun planinda Efe, Erhun ve Kerim’i baslatacak bir program belirlemistik. Efe daha fazlasini bekledigimiz bir oyuncu. Üzerine daha çok koyarak katki yapan bir oyuncu. Jimmy oyuna çok iyi girdi. Gerekli yardimi yapti. Çok Kerim çok mücadele etti ve elinden gelenin en iyisini yapti. Erhun da çok iyi isler yapti. Kural bu ve bununla birlikte oynamak zorundayiz. Burada dikkat etmemiz gereken nokta, yabanci sayisi ve Türk oyuncu sayisini kurgularken dikkat etmemiz gerekiyor. Kural açiklandigi günden beri söyledigim bir sey var, Türk ya da yabanci oyuncu yoktur, oyuncunun iyisi ya da kötüsü vardir” açiklamasinda bulundu.

“2 takviye daha yapacagiz”

Takimin hücum hattinda önemli isimler oldugunu söyleyen Farioli, “Geçen sene açikçasi Sobiech, Borini, Lens ve Ndao’yu kullaniyorduk. Bu sene bazi oyuncular gitti. Borini sakat. Ama bu sene de üzerine daha iyi takviyeler yaparak güçlendirmeye çalistik ve bunun da meyvelerini alacagiz diye düsünüyorum. Becerebilirsek 2 oyuncu daha aramiza katacagiz. Bunu da yaparsak hücum gücünü yukariya çekebiliriz. Simdi gelen oyuncularin çok katkilari oluyor. Bugün Ahmed Musa sadece hücum degil defansta da katki verdi, Kerim Frei çok mücadele etti, Pesic fiziksel olarak en iyi durumunda degil belki ama o da kendi formunu buldukça daha fazlasini verecektir” seklinde konustu.

Son olarak taraftarlarin statta olmasindan dolayi çok mutlu oldugunu sözlerine ekleyen Italyan çalistirici, “Çok mutluyum. Futbol taraftarla oldugu zaman ve özellikle bizim Karagümrük taraftarimizin enerjisini hissettigimiz zaman itici bir güç oluyor. Uzun süredir taraftardan yoksunduk. Dönmeleri çok önemliydi. Bizi desteklemekten vazgeçmediler ve düstügümüz anlarda itici güç oldular. Haftalar geçtikçe sayi olarak artarak katlanacagini düsünüyorum. Taraftarimizi özlemistik. Bir mesaj da artik pandemiye veriliyor. Insanlar artik sosyal hayata karisiyorlar. Ümit ediyorum ki pandeminin sonlarina dogru gidiyoruz. Çok mutluyuz” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA