Fatih Karagümrük-Gaziantep Maçinin Ardindan

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Francesco Farioli: 'Lige 3 puanla baslamak çok önemliydi. Daha iyi bir noktaya gelecegiz' Gaziantep Teknik Direktörü Erol Bulut: 'Lige daha iyi baslamak isterdik'

Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun ilk haftasinda agirladigi Gaziantep'i 3-2 maglup eden VavaCars Fatih Karagümrük'te teknik direktör Francesco Farioli, 3 puanla baslamanin çok önemli oldugunu söyledi.

Italyan teknik adam, Atatürk Olimpiyat Stadi'nda oynanan maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

Karsilasmaya iyi basladiklarini belirten Farioli, "Lige 3 puanla baslamak çok önemliydi. Daha iyi bir noktaya gelecegiz. Yolumuz çok uzun. Genel olarak oyuncularimin performansindan memnunum. Bazi oyuncularimizin istenilen düzeye gelmeleri için çalisacagiz." ifadelerini kullandi.

Ilk 11'de 3 yerli oyuncu oynatma zorunluluguyla ilgili bir soruya Francesco Farioli, "Yeni kurala dogal olarak alisik olmamiz lazim. Bazi pozisyonlarda yabanci oyunculari kullaniyorum. Bugün oynayan 3 Türk oyuncunun performansindan memnunum. Efe daha fazlasini bekledigimiz bir oyuncu. Bu kalitesi var. Jimmy Durmaz bize gerekli yardimi yapti. Kerim çok fazla mücadele etti. Erhun da çok iyi isler yapti. Bence Türk ya da yabanci oyuncu kavrami yok. Oyuncunun iyisi vardir. Iyi oyuncu da her zaman sahada olur." cevabini verdi.

Son olarak yaklasik 1,5 yil sonra taraftarlarin statta yer almasiyla ilgili görüslerini aktaran Farioli, "Çok mutluyum. Dönmeleri bizim için çok önemliydi. Maçtan düstügümüz anlarda bizi arkada iten bir güç oldu. Haftalar geçtikçe taraftar sayisinin artacagini düsünüyorum." diye konustu.

- Erol Bulut: "Daha iyi baslamak isterdik"

Gaziantep Teknik Direktörü Erol Bulut, önümüzdeki haftalarda eksiklerini kapatarak daha iyi bir performans sergileyeceklerini kaydetti.

Müsabakaya istedikleri baslangici yapamadiklarini aktaran Bulut, "Lige daha iyi baslamak isterdik. Kaybettik. Maçin ilk yarisi Fatih Karagümrük'ün kontrolünde geçti. Ikinci yari çok iyi mücadele ettik. Oyuncularim ellerinden geleni yapmaya çalistilar. Daha iyi bir Gaziantep seyrettirmek istiyoruz. Orta saha ve hücum hatti için anlastigimiz 3 futbolcu da aramiza katilacak. Detaylar üzerinde daha fazla çalismak gerekiyor." seklinde görüs belirtti.

Angelo Sagal'in ilk yarinin sonunda gördügü kirmizi kartla ilgili Erol Bulut, "Kirmizi kart karari biraz agir. Oyuncunun topa hamlesi var. Sonra ayagi da degmis olabilir." ifadelerini kullandi.

Son olarak Gaziantep'in son 2 sezonda daha fazla kontraatak futbolu oynadigini vurgulayan Bulut, "Bunu degistirmek istiyoruz. Topa sahip olmaya çalisiyoruz. Zaman gerekiyor. Transferlerle takimi daha üst seviyeye çekmek istiyoruz. Geçen seneden daha iyisini yapmaya çalisacagiz." diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: AA