Zafer Turan Açiklamasi 'Umut Bulut Gibi Oyuncular Yetistirebilirsek Türk Futbolu Çok Iyi Yerlere Gelecektir'

TFF 1. Lig’in ilk haftasinin açilis maçinda Gençlerbirligi’ni deplasmanda 4-2 maglup eden Eyüpspor’da Teknik Direktör Zafer Turan, Umut Bulut’u daha önce Türkiye liglerinden tanidigini belirterek, “Umut Bulut karakterinde oyuncular yetistirebilirsek Türk futbolu çok iyi yerlere gelecektir. Ilk önce karakter çok önemli bir sey“ dedi.

TFF 1. Lig’in ilk haftasinin açilis maçinda Gençlerbirligi deplasmanindan 4-2 galip çikan Eyüpspor’un Teknik Direktörü Zafer Turan müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Teknik Direktör Turan ilk maçlarin her zaman her takim için zor olduguna dikkati çekerek, “Bizim için de belki skor anlaminda rahat gibi gözükse de çok kolay bir maç olmadi. Çünkü karsimizda çok köklü bir camia var. Sampiyonlugun en büyük adaylarindan bir tanesi var. Ona göre planlarimizi yapmistik zaten. Maça da istedigimiz gibi basladik. Ilk 30 dakika bizim istedigimiz gibi gitti. Girdigimiz pozisyonlari da degerlendirdik. Ondan sonra ilk yarinin son 10 dakikasi biraz baski yedik. Ikinci yariya da baskili baslayacaklarini tahmin ediyorduk. Ama ondan sonraki 10-15 dakikayi atlatabilseydik gol yemeden müsabaka bizim için daha rahat geçecekti. Ama gol yememizin hemen ardindan golü bulmamiz karsilasmayi bizim daha rahat geçirmemizi sagladik. Ardindan bir gol daha yememizin sonrasinda tekrar çok kisa sürede tepki vermemiz tekrar golü bulmamiz müsabakayi kopardi“ diye konustu.



"Ligin sonunda da bu performansi sürdürmek istiyoruz"

TFF 1. Lig’in çok uzun bir maraton oldugunu dile getiren Turan, ligin sonunda da bu performansi sürdürmek istediklerini, önemli olan noktanin bu oldugunu söyledi.



Bir basin mensubunun Umut Bulut’un yasi dolayisiyla performansinin degerlendirilmesini istemesi üzerine Turan, sunlari kaydetti:

“Umut Bulut’u daha önceden Türkiye liglerinden taniyorduk. Ben çalisma firsatini ilk defa buldum. Umut Bulut karakterinde oyuncular yetistirebilirsek Türk futbolu çok iyi yerlere gelecektir. Ilk önce karakter çok önemli bir sey. Bugün gördünüz 38 yasinda olmasina ragmen sahaya her seyini veriyor. Süper Lig’den gelmis bir oyuncu 2. Lig’den çikmis yen bir takima gelip adapte olabiliyor. Ilk önce biz karakter konusunda oyunculari sahanin içerisinde sokmamiz lazim. Yetenek zaten bizim oyuncularimizda var. Ama onlara o karakteri verebilirsek her sey çok daha iyi olacaktir.”

Kaynak: İHA