Trabzonspor Teknik Direktörü Avci Ve Kaleci Çakir'dan Maç Sonu Degerlendirmesi

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turunda normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 tamamlanan maçta Norveç ekibi Molde'ye penaltilarda 4-3 üstünlük kurarak tur atlayan Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avci ile kaptan Ugurcan Çakir, müsabakanin ardindan degerlendirmede bulundu.

Kulüpten yapilan yazili açiklamada, karsilasmanin hedefleri için çok önemli bir maç oldugunu belirten Avci, "Geçen haftadan birkaç konu basligi var aslinda. Birincisi, resmi müsabaka olarak ikinci müsabakamizi oynadik. Molde ile ilgili düsüncelerimi söyledim. Bir sistem, bir organizasyon takimi. Son 10 senenin 8 senesinde Avrupa kupalarinda oynuyor. Bununla birlikte bugün 20. resmi müsabakalarini oynadilar." ifadelerini kullandi.

Avci, hiç alisik olmadiklari bir sentetik sahada, hiç alisik olmadiklari bir futbol topunun oldugunu vurgulayarak sunlari kaydetti:

"Rakibin de buna alisik oldugu, zeminin islandiginda topun gidis seklinin de degistigi bir durum vardi. Bunlar olumsuz olarak baktiklarimiz ancak oyuncularim iki maçtir özellikle topa sahip olmayi, organizasyonlari, sabirli oyunu çok iyi yaptilar. Istatistik olarak korner sayisi, sut sayisi, rakip ceza sahasina girisleri çok yüksek. Iki maç da elimizdeydi, daha erken bitirebilirdik ancak bugün penaltilara kismet oldu. Lige baslamadan önce özellikle ikinci resmi müsabakadan sonra bu oyunu daha da gelistirerek oynayacak bir takim oldugumuzu düsünüyorum. Bugün tur atlamak bizim için önemliydi. Hem genel olarak bir mesaj vermek adina hem de öz güveni daha da yakalamak ve hedeflere daha da hizlanmak adina önemli bir gündü. Oyuncularimi tebrik ediyorum. Bu ay yogun bir ay, üç gün sonra Süper Lig basliyor. Ona en dinlenmis sekilde girerek yolumuza devam etmek istiyoruz."

Kaleci Ugurcan Çakir da Molde'yi tebrik ederek, "20 tane resmi maç oynamislardi, hazirlardi. Iki maçta da çok iyi performans sergilediler, çok iyi mücadele ettiler. Iki maçta da dört kez öne geçen taraf bizdik. Bugün berabere kaldik. Uzatmalardan sonra penaltilara gitti, orada kazanmayi bildik." ifadelerini kullandi.

Çakir, bu maçin kendileri için çok önemli bir müsabaka oldugunu vurgulayarak sunlari ifade etti:

"Hocamizin da dedigi gibi hedeflere daha hizli gitmenin bir yoluydu bu. Takim arkadaslarimi kutluyorum. Hocamizin bize verdigi direktifler, yaptirdigi çalismalar dogrultusunda sahada en iyisini yapmaya çalistik. Iyi mücadele ettik ve turu geçtik. Önümüzde Malatyaspor maçi var. Ona da en iyi sekilde hazirlanip, Süper Lig'e galibiyetle baslamak istiyoruz."

Kaynak: AA