Sivasspor-Dinamo Batum Maçinin Ardindan

Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay: 'Güzel bir galibiyet aldik. Taraftarlarimiz, futbolcularimiz ve biz hakikaten bütünlestik'

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. eleme turu rövans maçinda Gürcistan temsilcisi Dinamo Batum'la 1-1 berabere kalan ve adini play-off turuna yazdiran Demir Grup Sivasspor'un teknik direktörü Riza Çalimbay, önemli bir galibiyet aldiklarini söyledi.

Karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Riza Çalimbay, maçin düsündükleri gibi zorlu geçtigini kaydetti.

Ilk maçtan rakip takimi çok iyi bildiklerini aktaran Çalimbay, "Dinamo Batum, özellikle deplasmanda çok iyi oynayan, çok iyi kontratak yapan etkili sonuçlar alan bir takim. Öyle de oldu. Biz girdigimiz pozisyonlari degerlendiremedik veya sanssizliklar yasadik. Gol yedik ama golden sonra kesinlikle oyunu birakmadik." dedi.

Golü yedikten sonra tamamen oyuna hakim olduklarini, her yerden ataklar yaparak iyi pozisyonlar yakaladiklarini aktaran Çalimbay, sözlerini söyle sürdürdü:

"Oyundan kopmadigimiz ve maglubiyeti kabullenmedigimiz için sistemimizi degistirerek ataklara devam ettik. Sonradan oyuna katilan arkadaslarimiz çok etkili oldu. Gerçekten maçi kazandiran arkadaslar oldular. Ilk 11'de olan arkadaslar kadar kulübede olan arkadaslar da çok çok önemli. Istekli sekilde maça girdiklerinde kazandirir ama isteksiz sekilde maça girdiklerinde kaybettirirler. Güzel bir galibiyet aldik. Taraftarlarimiz, futbolcularimiz ve biz hakikaten bütünlestik. Hem onlarin destegi hem de arkadaslarimizin mücadelesi birlesince, galibiyet geldi. Bunu taraftarimiza armagan ediyoruz."

Artik bu maçi unuttuklarini ve önemli bir lig maçina çikacaklarini dile getiren Çalimbay, "Lige iyi baslamamiz gerekiyor. Oynadigimiz Dinamo Batum maçi kadar lige hazir degiliz. Söyle hazir degiliz, biz hazirlik dönemimizi erken açtik. Hazirlik maçlarini fazla yapmadik. Batum takimi su ana kadar ligde 22 maç oynadi. Konyaspor 3 hazirlik maçi oynadi. Sikinti yasayabiliriz ama sakat arkadaslarimiz dönerse, lige çok iyi sekilde baslariz." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA