Sergen Yalçin Açiklamasi 'Batshuayi Haftaya Gelecek'

Süper Lig’e 3-0’lik Çaykur Rizespor galibiyetiyle baslayan Besiktas’ta Teknik Direktör Sergen Yalçin, maçin ardindan yildiz forvet Batshuayi’nin haftaya gelecegini söyledi. Tecrübeli teknik adam takimin ise 1 ay sonra istedigi seviyeye çikacagini ifade etti.

Süper Lig’in açilis maçinda Çaykur Rizespor’u sahasinda 3-0 maglup ederek sezona 3 puanla baslayan Besiktas’ta Teknik Direktör Sergen Yalçin, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. 3 puanin önemine dikkat çekerek sözlerine baslayan Sergen Yalçin, “Bugün kazanmak çok önemliydi. Oyundan ziyade skor daha önemliydi. Çünkü henüz hazirlik asamasindayiz. Ilk 3 hafta ve milli maç arasini hazirlik dönemi gibi görüyoruz. Sonradan katilan, geç katilan oyuncular var. Hazirlaniyoruz. Takima katilacak oyuncular var. Onlarin da gelis ve hazirlik süreci olacak. Dogal olarak karmasik bir ortam var. Bir süre sonra bunu toparlayacagiz diye düsünüyorum. Oyundan ve skordan memnunum. Sezonun ilk maçiydi ve zordu. Taraftarla bulusmak çok güzeldi. Uzun zamandir taraftarimizi göremiyorduk. Iyi bir sezon baslangici, insallah devami iyi olur. Kaldigimiz yerden devam etmeye çalisiyoruz. Bir oyun anlayisimiz var, onu oturtmaya çalisiyoruz. Oyuncular degisse de oyunu degistirmek istemiyoruz. Fizik olarak çok hazir durumda degiliz ama 1 aylik süreçte hazir olacagimizi düsünüyorum. Geçen seneki kadroya baktiginizda Kenan ve Salih farkli isimlerdi bugün. Onlar takimlarinda önemli isimlerdi. Alternatifli ve genis bir kadro olmasi bizim için daha iyi. Geçen sezon sonunda yasanan sikintilari herkes biliyor. Insallah bu sene Sampiyonlar Ligi ve Türkiye Ligi’nde 50’nin üzerinde bir maç oynayacagiz” ifadelerini kullandi.

“Batshuayi haftaya gelecek”

Yapilan transferlerde kulübün ekonomik durumuna dikkate almaya çalistiklarini söyleyen Sergen Yalçin, “Elimizden geldigince kulübümüzü ekonomik olarak sikintiya sokmadan, dogru transferleri yapmaya çalisiyoruz. Bu süreç bu nedenle uzuyor. Geç kaldik ama bu bizim istegimizle ilgili degil. Avrupa’dan oyuncu almak, dogru oyuncu almak çok zor. 3-4 alternatifimiz vardi ama sikintilar yasadik. Batshuayi bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta burada olacaktir. Istedigimiz oyuncular var, iyi de ücretler veriyoruz ve Sampiyonlar Ligi’nde de oynayacagiz. Bu durum da elimizi güçlendiriyor” dedi.

Alex Teixeira’nin oyun sisteminde nerede olacagiyla ilgili de konusan Yalçin, “Kendi oyun sistemimizi kullaniyoruz oyunculara göre sistem kurmuyoruz. Iç saha oyunumuz çok net. Alex çok yetenekli bir oyuncu ve her oyun sistemine ayak uyduracak durumda. Fizik olarak da iyi durumda. Önümüzdeki hafta kadroya alacagimizi tahmin ediyorum. Fiziksel durumuna göre hareket edecegiz. Onu da herhangi bir sikinti yasamadan takima monte etmek istiyoruz. Sonuçta 6-7 ay maç oynamadi” diye konustu.



“Mert Günok çok önemli bir kaleci”

Oyun anlaminda çok fazla konusmak istemedigini çünkü takimin henüz hazir olmadigini sözlerine ekleyen Sergen Yalçin, “Oyunsal anlamda çok konusmak istemiyorum. 3 hazirlik maçi oynadik, bugün de sezonun ilk maçini oynadik. Biraz daha fizik olarak yukari çikarsak, tempo yükselince oyun da daha yukariya çikacak. Genelde arka bekleri fazla öne çikariyoruz. Öndeki oyuncularimiz da çok etkili. N’Koudou, Larin, Ghezzal, Gökhan Töre çok hizli oyuncular. Biraz daha zamana ihtiyacimiz var açikçasi. Bu zaman sonunda çok daha iyi duruma gelecegimizi düsünüyorum. Belki milli maç arasinda bir hazirlik maçi düsünüyoruz” dedi.

Yönetimin anlasmaya vardigi ve önümüzdeki günlerde açiklanmasi beklenen Mert Günok konusunda da konusan Yalçin, “Mert çok önemli bir kaleci. Geçen sezon Sampiyonlar Ligi de oynadi. Bizim de begendigimiz bir oyuncu. Türk olmasi çok önemli, yabanci olsa almazdik. Kimin oynayacagina gelince, biz herkesle oynariz. Bizde herkes oynayabilir. Kim formdaysa, kim istedigimiz oyuna ayak uyduruyorsa, o oynar. Benim için önemli olan kimin oynadigi degil, oynayan oyuncunun sahada ne yaptigi. Hepsi istediklerimizi çok net sekilde biliyorlar. Zaman zaman kaybedebiliriz, bunlar futbolun dogasinda olan seyler. Geçen sezon sampiyon olduk ama 8 maç kaybettik” açiklamasini yapti.

“Taraftar ne zaman çagirirsa çikariz”

Yeni transferlerden Salih Uçan’dan beklentisinin yüksek oldugunu söyleyen Yalçin, “Bizde biraz daha farkli bir oyun anlayisi var. Salih’in buna alismasi biraz zaman alabilir. Ondan istedigimiz seyler farkli. Atiba gibi öne gitmesini, gol atmasini, fizik gücüne dayali tempolu oynamasini istiyoruz. Sezon basindan beri iyi antrenmanlar yapti. Zamanla alisacak. Oyunculara biraz zaman vermek lazim. Artik bu oyun çok zor bir oyun oldu. Oyuncularin 11, 12 km’ye yaklasan kosu mesafeleri var. O bölgede oynayacak çok oyuncumuz var. Sakatlik oluyor, cezali oluyor, hazir olanlari oynatacagiz” ifadelerini kullanirken, taraftarla ilgili olarak da “Taraftarimiz beni içeriden çagirdi ve çiktim. Taraftarimiz ne zaman çagirirsa çikariz. Onlarla diyalogumuz çok farkli. Buraya gelmemde çok büyük rol oynadilar, her zaman bas tacimiz” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA