Riza Çalimbay Açiklamasi 'Taraftarimiza Armagan Ediyoruz'

Dinamo Batumi maçinin ardindan konusan DG Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, “Taraftarlarimiz, futbolcularimiz ve bizim kulübe hakikaten bütünlestik. Hem onlarin destegi hem de arkadaslarimizin mücadelesi birlesince galibiyet geldi. Bunu taraftarimiza armagan ediyoruz” dedi.

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu rövansinda Sivasspor, sahasinda Gürcistan temsilcisi Dinamo Batumi ile 1-1 berabere kaldi.

Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Sivasspor Teknik Direktörü Riza Çalimbay, “Maç bizim bekledigimiz gibi geçti. Ilk oynadigimiz maçta da rakip takimi çok iyi biliyorduk. Özellikle deplasmanda çok iyi oynayan ve çok iyi kontratak yapan ve de etkili sonuçlar alan bir takimdi. Öylede oldu. Biz girdigimiz pozisyonlari degerlendiremedik veya sanssizliklar yasadik. Gol yedik ama golden sonra kesinlikle oyunu birakmadik. Golü yedikten sonra tamamen oyunda etkili olduk ve her yerden ataklar yaparak iyi pozisyonlar yakaladik. Oyundan kopmadigimiz ve maglubiyeti kabullenmedigimiz için oyun sistemimizi degistirerek ataklara devam ettik. Sonradan oyuna katilan arkadaslarimiz çok etkili oldu. Gerçekten maçi kazandiran arkadaslar oldular. Ilk 11’de olan arkadaslar kadar kulübede olan arkadaslarda çok çok önemli. O arkadaslar bize maç kazandirir maç kaybettirir. Istekli sekilde maça girdiklerinde maç kazandirir ama isteksiz sekilde maça girdiklerinde maç kaybettirirler. Güzel bir galibiyet aldik. Taraftarlarimiz, futbolcularimiz ve bizim kulübe hakikaten bütünlestik. Hem onlarin destegi hem de arkadaslarimizin mücadelesi birlesince galibiyet geldi. Bunu taraftarimiza armagan ediyoruz” dedi.



“Lige iyi baslamamiz gerekiyor”

Çalimbay, Pazartesi günü Konyaspor ile oynayacaklari lig maçinin zor geçecegini belirterek, “Simdi önümüze bakacagiz. Önümüzde çok önemli bir lig maçimiz var. Lige iyi baslamamiz gerekiyor. Oynadigimiz Batum maçi kadar lige hazir degiliz. Söyle hazir degiliz; biz hazirlik dönemimizi erken açtik. Hazirlik maçlarini fazla yapmadik. Batum takimi su ana kadar ligde 22 maç oynadi. Konyaspor 3 hazirlik maçi oynadi. Sikinti yasayabiliriz ama sakat arkadaslarimiz dönerse lige çok iyi sekilde baslariz” diye konustu.

Kaynak: İHA