Otyakmaz Açiklamasi 'Avrupa Yolunda Devam Ediyoruz'

UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu rövans maçinda Dinamo Batumi ile 1-1 berabere kalip, Avrupa’da bir üst tura çikan DG Sivasspor’da Kulüp Baskani Mecnun Otyakmaz, “Avrupa yolunda devam ediyoruz. Her 3 takimimizin da bu yolda devam ediyor olmasi Trabzonspor, Galatasaray’in da bu yolda devam etmesi ülkemiz ve bizler adina çok sevindirici” dedi.

Sivasspor Kulüp Baskani Mecnun Otyakmaz, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu rövans maçinda Gürcistan temsilcisi Dinamo Batumi ile 1-1 berabere kaldiklari müsabakanin ardindan stadyum çikisinda gazetelerin sorularini yanitladi.

Otyakmaz, “Avrupa yolunda devam ediyoruz. Her 3 takimimizin da bu yolda devam ediyor olmasi Trabzonspor, Galatasaray’in da bu yolda devam etmesi ülkemiz ve bizler adina çok sevindirici. Bütün takimlarimizi tebrik ediyorum. Insallah her 3 de gruplara kalir. Bizim için güzel bir kis olur. Bundan sonrasinda Kopenhag’i düsünüyoruz ama gerçekten bu takimin tehlikeli bir takim oldugunu farkindaydik ve biliyorduk. Ona göre hazirlandik. Dinamo Batumi sanirim bu sene 22 ya da 23’üncü maçini oynuyordu. Tam hazir takimlar. Bunu da sahada gördük. Bizim eksikliklerimiz biraz aksatti. Eksik mevkilerimizde biraz aksama oldu. Ama onun haricinde biz de yavas yavas üzerine koyarak geliyoruz. Bizlerin en yakin sürede hazir olacagini düsünüyorum” dedi.



“Çok zor bir maç oldu”

Yogun bir maç trafigine gireceklerini belirten Otyakmaz, “Konya maçimiz var. Sonra Kopenhag maçimiz var. Eksiklerimiz gelecek. Daha iyi bir takim olacagiz. Daha iyi bir futbol izletecegimizi düsünüyorum. Çok zor bir maç oldu gerçekten. Ama son periyotta son 15 dakika özellikle oynadigimiz futbol turu bize getirmeye yetti. Keske daha önce bulsaydik golü ve stresli bir karsilasma olmasaydi ama bu da güzel. Tebrik ediyorum oyuncu arkadaslarimizi. Teknik heyetimize, taraftara armagan ediyorum. Eksiklerimizin olmasi ve sakatliktan yeni dönen arkadaslarimizin olmasi biraz aksakliga yol açti. Önümüzdeki yillarda 4 takimin Avrupa kupalarina ve Sampiyonalar Ligi’ne ön eleme tehlikesi ile karsi karsiyaydik 3 takimimizin tur atlamasi ülke puanimizi gelistirdi. 3 takimla gruplara da kalirsak önümüzdeki yillarda böyle bir tehlike ortadan kalkar diye düsünüyorum. Bundan sonra TFF’nin açiklamis oldugu kurallar geçerli olacak. Bundan sonra herkes Passolig’lerini alsin. Açilarini yaptirsin lütfen. Yüzde 50 kapasite olsa bile taraftarimizla birlikte olmak çok güzel” diye konustu.

Kaynak: İHA