Fatih Terim Açiklamasi 'Böyle Bir Morale Ihtiyacimiz Vardi'

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, St. Johnstone maçinin ardindan yaptigi açiklamada, "Turu geçmek için bizim önemliydi. Oyunu domine ederek geçmek daha bir zevk verdi. Turu geçmek moral açisindan da önemliydi. Bizim oyuncularimiza moral verecektir. Oyuncularimi tebrik ediyorum. Böyle bir morale ihtiyacimiz vardi" dedi.

UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu rövans maçinda Galatasaray, deplasmanda karsilastigi Iskoç ekibi St. Johnstone’u 4-2’lik skorla maglup ederek tur atladi. Sari-kirmizililar, UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu’nda Danimarka temsilcisi Randers ile mücadele edecek. Maçin ardindan basin toplantisinda konusan Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, "Özellikle ilk yarida pozisyon vermeden 1-1 girmek zaten demek ki kornerlere, yan toplara biraz daha dikkat edecegiz. Çünkü kötü goller yiyoruz. Faul de olabilir ama pozisyon oraya gelmemeli. Bugünün artisi söyledigimiz ya da düsündügümüz pas trafiginin sahada hem de çabuk sekilde kullanilmasi. Bol pozisyonu bulduk. Birkaç maçtir kazaya ugrayan, olaganüstü goller yiyen Galatasaray bugün daha bir takim halinde daha beraberce oynamayi yüksek seviyede tutan bir Galatasaray vardi. Çok pozisyona girdik. Oyunu domine ettik. Katilacak arkadaslarimiz olacak. Ayrilacak arkadaslarimiz olacak. Turu geçmek için bizim önemliydi. Oyunu domine ederek geçmek daha bir zevk verdi. Kendi düsüncemizi ortaya koyarak, çok gol pozisyon bulduk ve deplasmanda baya gol attik. Turu geçmek moral açisindan önemliydi. Bizim oyuncularimiza moral verecektir. Bazi seyleri düzeltecegiz. Baz seyleri de tavana vurduracagiz. Oyuncularimi tebrik ediyorum. Böyle bir morale ihtiyacimiz vardi" seklinde konustu.



"FEGHOULI ILE BERABER BIRAZ KONUSMAMIZ GEREKIYORMUS DEMEK KI"

Cezayirli futbolcu Sofiane Feghouli hakkinda sorulan soruya Terim, "Beraber sampiyon yasadigimiz bir oyuncu ama açikçasi oyuncularimiz gitse de kalsa da biz ihtiyacimiz olan oyuncu ile oynamaya devam ediyoruz. Feghouli’yi bugün iki degisik pozisyonda oynattim. Feghouli ile beraber biraz konusmamiz gerekiyormus demek ki. Beraberce bir sohbetimiz oldu. Uzun zamandir olmasi gereken bir seydi. Daha iyi olmasi için ugrasacagiz. Bugün iyi oynadi. Feghouli’yi kazanabilirsek kazanacagiz ama oynarken de degisiklikler olabilir. Galatasaray takiminda her an her sey olabilir. Futbol dinamik bir oyun. Ne kadar çok oyuncudan faydalanabilirsek bunu yüksek seviyede tutmaya çalisiyorum. Deplasmanlar olacak. Çarsamba pazarlar, pazartesiler olacak. Her oyuncuya ihtiyacimiz olacak. Istedigimiz Feghouli olursa böyle olursa sevinirim de. Bazi arkadaslarimizin performansindan memnumum. Bazilarinin daha yukariya çikmasi lazim" diye cevap verdi.

"ÖZELLIKLE PAS OYUNU IYI OYNAYABILEN KEREM ÇOK DAHA FAZLA FARK YAPABILIR"

Maçta gol atip, asist yapan Kerem Aktürkoglu için ise deneyimli teknik adam, "Kerem ile ilgili gerek teknik olarak gerek atletizm olarak performans hocalarimizla programimiz var. Özel çalismalari da var. Dinliyor o da. O önemli. Ikinci yari ile ilk yari baya farkli. Ikinci yari daha etkindi. Böyle bir kerem bizi çok sevindiriyor. Hatasi olacak. Ben ona güveniyorum. Her geçen gün rakip için tehlikeli hal oluyor. Seviyoruz onu. Hep beraber onu da kolluyoruz diger genç oyuncularimiz gibi. Daha da iyi olacak. Özellikle pas oyunu iyi oynayabilen Kerem çok daha fazla fark yapabilir" ifadelerini kullandi.

(Oguzhan Ort/IHA)

Kaynak: İHA