Bülent Uygun Açiklamasi 'Sonuçta Son Sampiyonla Oynadik'

Süper Lig’in açilis maçinda Besiktas’a deplasmanda 3-0 maglup olan Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör Bülent Uygun maçin ardindan siyah-beyazli ekibi tebrik ederek, “18 oyuncumuz ayrildi ve yeni transferler yaptik. Henüz tam olarak kadromuz hazir degil. Sonuçta son sampiyonla oynadik” ifadelerini kullandi.

Süper Lig’in ilk haftasinda Besiktas deplasmanindan 3-0’lik maglubiyetle ayrilan Çaykur Rizespor’da Teknik Direktör Bülent Uygun, maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Besiktas’i tebrik ederek sözlerine baslayan Bülent Uygun, “Son sampiyonla oynadik. Takim ve kadro yapisi itibariyle en iyi adamlarini takimda tutarak, iyi de transferler yaparak gücüne güç katti Besiktas. Yeni transferlerimiz 1 haftalik, 10 günlük antrenmanla maça çikti. 18 oyuncumuz takimdan ayrildi. Bugün bireysel hatalar disinda iyi bir performans oldu. Sakatliklar disinda santrfor mevkisinde degisik bir taktige geçmek zorunda kaldik. Takimimin verdigi mücadeleden dolayi tesekkür ediyorum. Insallah yeni transferlerle daha iyi bir Rizespor izlettirecegiz. Mevki olarak bazi eksiklerimiz var. Yönetimimiz transfer çalismalarini sürdürüyor ve görüsmelerimiz sürüyor. 4 transfer daha yapacagiz. Kadro yapisini tamamlamamiz gerekiyor. Lig hem uzun bir maraton hem de alternatifli bir kadro kurmak adina gecesini gündüzüne katarak gerekeni yapiyoruz. Sag açik, sol açik ve forvet transferi konusunda girisimlerimiz sürüyor” ifadelerini kullandi.

“Caner Erkin’i takimimizda görmek isteriz”

Rizespor’un gündeminde olan Caner Erkin’le ilgili olarak “Caner Erken yillarca milli takimda oynamis birisi. Biz takimimizda görmek isteriz. Yurt disinda teklifler var, onlarla da görüsüyoruz. Bizim yönetimimiz ve sportif direktörümüz bu konuyla ilgileniyor. Caner bildigim kadariyla görüsmelere basladi diye biliyorum” diyen Uygun, takimda yasanan degisikliklerle ilgili olarak da “Malum 18 tane futbolcu giderse ve gidenlerin yerine 1,5 ayda takim kurma konusunda bazi yapilanmalar saglamaya çalisiyoruz. Takim kurgusunu yapmak ve sistemi oturtmak çok zor böyle durumlarda. Zamana ihtiyaç var. Besiktas geçen sene gerek içeride, gerek disarida çok iyi oynuyordu ve su anda gelen oyunculara bakarsak, çok iyi durumda diyebiliriz. Zaman zaman, bölüm bölüm oynadigimiz oyun tarziyla memnun oldugum bir Rizespor var. Ben de her sey elimde olsun, bütün transferler tamamlanmis olsun istiyorum. Ama bu kadar kisa sürede bu kadar takimsal forma dönmek zordur ama bunu basardik. Bugün yenildik ama yenildigimiz takim da Besiktas” açiklamasini yapti.

“Sistem suçlu ama sistemi degistiremiyoruz”

Rizespor’un tarihin en zor sezonunu yasadigini da söyleyen Bülent Uygun, “Ben de 18 topçunun gitmesini istemem. Rizespor tarihinin en zor sezonunu yasiyoruz. Federasyon nasil bir yapi yapacagini bilmiyor. Matematik problemi gibi problemler çözmeye çalistik. Tahir baskan göreve lig bittikten 1 ay sonra geldi, pandemi var, menajer olaylari var, ayni futbolcuyu 25 tane menajer pazarliyor. Futbolcuyla anlasiyoruz, menajerler futbolcunun diger takimini ariyor ‘Ben size bonservis kazandiracaktim’ diyor. Oyuncuyu ariyor ‘Bu paraya niye gidiyorsun’ diyor. Yeni bir kadro kuracagiz. Scout ekipleri yok, Türk futbolunun altyapisi yok. Böyle olunca 5. haftada, 8. haftada suçlu hoca oluyor. Sistem suçlu ama maalesef sistemi degistiremiyoruz” diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA