Besiktas-Çaykur Rizespor Maçinin Ardindan

Besiktas Teknik Direktörü Sergen Yalçin: 'Bugünkü oyundan ve skordan memnunum' 'Batshuayi haftaya burada olur' 'Mert çok önemli kaleci. Bizim de begendigimiz bir oyuncu. Türk olmasi çok önemli. Türk olmasa açikçasi almazdik'

Süper Lig'in 2021-2022 sezonu açilis maçinda konuk ettigi Çaykur Rizespor'u 3-0 maglup eden Besiktas'in teknik direktörü Sergen Yalçin, sezona 3 puanla baslamanin önemini vurguladi.

Vodafone Park'ta oynanan karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamada bulunan Yalçin, oyundan ziyade skor almanin önemli oldugu bir maça çiktiklarini söyledi.

Henüz hazirlik asamasinda olduklarini dile getiren Yalçin, "Ilk 3 maç ve milli maç arasini hazirlik asamasinin devami gibi görüyoruz. Sonradan katilan, geç katilan, sakatliktan çikan oyuncularimiz var. Çok da hazir oldugumuz söylenemez. Takima katilacak oyuncular var. Onlarin da gelis ve hazirlik süreci olacak. Karmasik bir ortam var ama bir süre sonunda bunu toparlayacagiz diye düsünüyorum. Bugünkü oyundan ve skordan memnunum. Sezonun ilk maçiydi ve zordu. Taraftarlarla bulusmak bizim için çok güzeldi. Iyi bir baslangiç oldu, insallah devami da iyi olur." diye konustu.

Geçen sezondan kalma bir oyun anlayisina sahip olduklarini ve onu devam ettirmeye çalistiklarini vurgulayan Yalçin, "Oyuncular degisse de anlayisimizin degismesini istemiyoruz. Fiziki açidan su an çok hazir durumda degiliz. 1 ay sonunda hazir olacagiz diye düsünüyorum. Ayni takimla oynuyoruz. Kenan (Karaman) ve Salih (Uçan) geçen seneden farkli olarak kadrodaydi. Kadroya Türk oyuncular kattik. Onlarin da katki yapacagini düsünüyorum. Alternatifli, genis bir kadro olmasi bizim için daha iyi. Geçen sezon yasadigimiz sikintilari hepiniz biliyorsunuz. 50'nin üzerinde maç oynayacagiz minimum, onun için genis bir kadro kurmaya çalisiyoruz." ifadelerini kullandi.

- "Batshuayi haftaya burada olur"

Sergen Yalçin, Besiktas'in transfer gündeminde bulunan Michy Batshuayi'nin haftaya burada olmasini beklediklerini açikladi.

Kulübü ekonomik yönden sikintiya sokmadan transfer çalismalarini en dogru sekilde devam ettirdiklerini belirten Yalçin, söyle devam etti:

"Evet geç kaldik ama bu bizim istegimiz dogrultusunda olan bir durum degil. Avrupa'dan iyi oyuncu almak, santrfor seçimi yapmak çok zor. Son olarak Batshuayi ile ilgileniyoruz. Oyuncu gündemimizde. Bir aksilik olmazsa, Batshuayi haftaya burada olur diye düsünüyorum. Kadroya 1-2 oyuncu daha katmaya çalisiyoruz. Stoper ve merkez orta sahaya sartlar uygun olursa takviye yapacagiz. Yabanci oyuncu almak hiç kolay degil. Ekonomiye uygun oyuncular bulmaya çalisiyoruz. Avrupa'da liglerin oyunculari Türkiye'deki rakamlari alamazlar. O yüzden bizi tercih etme ihtimalleri var. Umarim 2-3 oyuncu daha alip, transferi kapatiriz."

Yeni transferleri Alex Teixeira'nin çok kaliteli bir oyuncu oldugunu ve her sisteme uyum saglayabilecegini de aktaran Yalçin, Brezilyali futbolcunun fizik ve kilo olarak bir sorunu bulunmadigini, haftaya kadroya almayi düsündüklerini dile getirdi.

Çok fazla hazirlik maçi oynayamadiklarini ve milli arada bir hazirlik maçi yapmayi planladiklarini da dile getiren deneyimli çalistirici, transferi gündemde olan kaleci Mert Günok'a iliskin bir soruyu söyle yanitladi:

"Mert çok önemli kaleci. Bizim de begendigimiz bir oyuncu. Türk olmasi çok önemli. Türk olmasa açikçasi almazdik. Bizim için kim oynamis önemli degil, biz herkesi oynatiyoruz. Ersin de oynar Mert de oynar. Kimin oynadiginin çok fazla önemi yok. Benim için önemli olan oynayan oyuncunun sahada ne yaptigi. Zaman zaman kötü oyunlar ortaya çikabilir, kaybedebiliriz. Maç kaybettik diye o maça takili kalamayiz. Geçen sezon sampiyon olduk ama 8 maç kaybettik. Bunun bir oyun oldugunu unutmayalim."

Salih Uçan'in zaman içerisinde tempolu oyun anlayislarina uyum saglayacagini vurgulayan Yalçin, taraftarlarin kendisine yönelik sevgi gösterisiyle ilgili olarak ise "Taraftarimiz beni içerden çagirdi, çiktim. Ne zaman çagirirlarsa her yerden çikariz. Benim onlarla diyalogum çok farkli. Ilk geldigimde büyük destek verdiler. Gelmemde büyük rol oynadilar. Taraftarimiz her zaman bas tacimiz." diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: AA