Abdullah Avci Açiklamasi 'Tur Atlamak Bizim Için Önemliydi'

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avci, "Bugün tur atlamak bizim için önemliydi. Hem genel olarak bir mesaj vermek adina, hem de özgüveni daha da yakalamak ve hedeflere daha da hizlanmak adina önemli bir gündü" dedi.

Trabzonspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Ön Eleme Turu rövansinda Molde’yi maglup ederek bir üst tura yükseldi. Mücadele sonrasi Teknik Direktör Abdullah Avci basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Hedefleri için çok önemli bir maç oldugunu vurgulayan Avci, “Geçen haftadan birkaç konu basligi var aslinda. Birincisi, resmi müsabaka olarak ikinci müsabakamizi oynadik. Molde ile ilgili düsüncelerimi söyledim. Bir sistem, bir organizasyon takimi. Son 10 senenin 8 senesinde Avrupa kupalarinda oynuyor. Bununla birlikte bugün 20. resmi müsabakalarini oynadilar. Hiç alisik olmadigimiz bir sentetik saha, hiç alisik olmadigimiz bir futbol topu vardi. Sadece dün antrenman yapabildik. Rakibin de buna alisik oldugu, zeminin islandiginda topun gidis seklinin de degistigi bir durum vardi. Bunlar olumsuz olarak baktiklarimiz. Ancak oyuncularim iki maçtir özellikle topa sahip olmayi, organizasyonlari, sabirli oyunu çok iyi yaptilar. Istatistik olarak korner sayisi, sut sayisi, rakip ceza sahasina girisleri çok yüksek. Iki maç da elimizdeydi, daha erken bitirebilirdik. Ancak bugün penaltilara kismet oldu. Lige baslamadan önce özellikle 2. resmi müsabakadan sonra bu oyunu daha da gelistirerek oynayacak bir takim oldugumuzu düsünüyorum. Bugün tur atlamak bizim için önemliydi. Hem genel olarak bir mesaj vermek adina, hem de özgüveni daha da yakalamak ve hedeflere daha da hizlanmak adina önemli bir gündü. Oyuncularimi tebrik ediyorum. Bu ay yogun bir ay, üç gün sonra Süper Lig basliyor. Ona en dinlenmis sekilde girerek yolumuza devam etmek istiyoruz” dedi.



Ugurcan Çakir: "Iyi mücadele ettik ve turu geçtik"

Kaptan Ugurcan Çakir ise yaptigi açiklamada, “Öncelikle Molde’yi tebrik ediyorum. 20 tane resmi maç oynamislardi, hazirlardi. Iki maçta da çok iyi performans sergilediler, çok iyi mücadele ettiler. Iki maçta da dört kez öne geçen taraf bizdik. Bugün berabere kaldik. Uzatmalardan sonra penaltilara gitti, orada kazanmayi bildik. Bizim için çok önemli bir müsabakaydi, hocamizin da dedigi gibi hedeflere daha hizli gitmenin bir yoluydu bu. Takim arkadaslarimi kutluyorum. Hocamizin bize verdigi direktifler, yaptirdigi çalismalar dogrultusunda sahada en iyisini yapmaya çalistik. Iyi mücadele ettik ve turu geçtik. Önümüzde Malatyaspor maçi var. Ona da en iyi sekilde hazirlanip, Süper Lig’e galibiyetle baslamak istiyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA