St. Johnstone-Galatasaray Maçinin Ardindan

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim: 'Oyuncularimi tebrik ediyorum. Böyle bir morale ihtiyacimiz vardi' 'Feghouli'yi kazanabilirsek kazanacagiz. Istedigim gibi bir Feghouli olursa sevinirim' 'Kerem, her geçen gün rakip için tehlikeli bir hal aliyor. Bizi de çok sevindiriyor'

UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu rövans karsilasmasinda konuk oldugu Iskoçya temsilcisi St. Johnstone'u 4-2 maglup ederek play-off turuna yükselen Galatasaray'in teknik direktörü Fatih Terim, oyunu domine ederek farkli bir galibiyet elde ettiklerini söyledi.

McDiarmid Park'ta oynanan karsilasmanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Terim, "Turu geçmek önemliydi. Rakip bizimle ayni seviyede degil ama temasli oyunu iyi oynayan bir takimla karsilastik. Biz kendi futbolumuzu, düsüncemizi ortaya koyunca, çok gol pozisyonu yakaladigimiz iyi bir maç oldu. Turu geçmek moral açisindan önemliydi. Muhakkak ki bazi seyleri düzeltecegiz. Iyi olan seyleri tavana vurduracagiz. Oyuncularimi tebrik ediyorum. Böyle bir morale ihtiyacimiz vardi." ifadelerini kullandi.

Deneyimli teknik adam, Sofiane Feghouli'nin performansiyla ilgili gelen bir soruya, su yaniti verdi:

"Feghouli beraber sampiyonluklar yasadigimiz bir oyuncumuz ama açikçasi oyuncularimiz gitse de kalsa da biz her halükarda ihtiyacimiz olan oyuncuyla oynamaya devam ediyoruz. Feghouli'yi bugün iki degisik pozisyonda oynattim. Demek ki onunla biraz konusmamiz gerekiyormus. Daha iyi olmasi için ugrasacagiz. Bugün iyi oynadi. Açikçasi oyunun basinda bazi tecrübeli oyunculara da ihtiyacimiz oldu, Arda, Feghouli ve Diagne gibi. Onlar da bence iyi oynadi. Feghouli'yi kazanabilirsek kazanacagiz. Galatasaray takiminda her an her sey olabilir. Bugün de yarin da her sey degisebilir. Ne kadar çok oyuncudan faydalanabilirsem... Bunu yüksek seviyede tutmaya çalisiyorum. Üç kulvarda ilerleyecegiz. Istedigim gibi bir Feghouli olursa, sevinirim. Bazi arkadaslarimizin performansindan memnunum, bazilarinin biraz daha yukari çikmasi gerek. Feghouli biraz daha yukari çikmali."

Fatih Terim, maçin oyuncusu seçilen Kerem Aktürkoglu hakkinda, "Kerem ile ilgili gerek teknik olarak, gerek atletizm olarak programimiz var. Özel çalismalari da var. Anlatilanlari dinliyor, o önemli. Ikinci yari ve ilk yari baya farkli. Ikinci yari daha etkindi. Böyle bir Kerem bizi çok sevindiriyor. Muhakkak hatasi olacak, inisli-çikisli olacak. Genç oyuncularda bu oluyor ama ben ona güveniyorum. Kerem, her geçen gün rakip için tehlikeli bir hal aliyor. Bizi de çok sevindiriyor. Bunlari hazmedebilecek bir genç. Onun için onu seviyoruz, kolluyoruz. Daha da iyi olacak. Oyuna her an agirligini koyabilen, pas oyununu iyi oynayan bir Kerem çok daha fark olusturabilir." degerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: AA