Futbol Açiklamasi UEFA Süper Kupa

Chelsea: 1 Villarreal: 1 Villarreal'e penaltilarda 65 üstünlük saglayan Chelsea, UEFA Süper Kupa'yi tarihinde ikinci kez müzesine götürdü.

UEFA Süper Kupa'da normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 sona eren maçta Villarreal'e penalti atislarinda 6-5 üstünlük saglayan Chelsea, sampiyon oldu.

Kuzey Irlanda'nin baskenti Belfast'taki Windsor Park'ta oynanan UEFA Süper Kupa maçinda, Sampiyonlar Ligi'ni kazanan Ingiltere'nin Chelsea takimi ile Avrupa Ligi sampiyonu Ispanyol ekibi Villarreal karsilasti.

Maçin 27. dakikasinda Chelsea 1-0 öne geçti. Sol taraftan gelisen atakta Havertz'in ceza alanina ortaladigi topu müsait pozisyondaki Ziyech aglara gönderdi.

Ilk yarinin son bölümünde hakem Sergei Karasev, itirazlari nedeniyle Chelsea'nin Alman teknik direktörü Thomas Tuchel'e sari kart gösterdi.

Karsilasmanin 73. dakikasinda skora denge geldi. Chelsea savunmasinin uzaklastiramadigi topu kontrol eden Gerard Moreno, ceza alaninda Dia ile paslastiktan sonra mesin yuvarlagi filelerle bulusturdu: 1-1.

Mücadelenin normal süresi 1-1 sona erdi ve uzatma bölümüne geçildi.

Uzatma bölümünde de iki takim skoru lehine degistiremeyince sampiyonu belirlemek için seri penalti atislarina gidildi.

Chelsea'de Azpilicueta, Alonso, Mount, Jorginho, Pulisic, Rüdiger atislari gole çevirirken, Havertz penaltiyi kaçirdi.

Villarreal'de ise Gerard Moreno, Estupinan, Gomez, Raba, Foyt penaltilarda gol sevinci yasadi, Mandi ve Albiol fileleri havalandiramadi.

Chelsea, 1998'den sonra tarihinde ikinci kez Süper Kupa'yi müzesine götürdü. Londra ekibi, 2012, 2013 ve 2019 yillarinda ise finalden eli bos ayrilmisti.

Kaynak: AA