Bellona Kayseri Basketbol Yeni Sezon Hazirliklarina Basladi

Basantrenör Ayhan Avci: 'Yabanci oyuncularimizin kalitesine güveniyorum, Türk oyuncularimizdan da maksimum verim alacagimiza çok inaniyorum'.

Herbalife Nutrition Kadinlar Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Bellona Kayseri Basketbol, yeni sezon hazirliklarina Türk oyuncularla basladi.

Basantrenör Ayhan Avci, Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'ndeki antrenman öncesi gazetecilere yaptigi açiklamada, bu yil çok fazla Türk oyuncu transferi yapmadiklarini, altyapidan aldiklari 6-7 oyunculari bulundugunu belirtti.

4 yabanci oyuncunun da eylül ayinda takima katilacagini aktaran Avci, bu sezon Avrupa Ligi'nde ön eleme maçlari oynayacaklarini hatirlatti. Takimla ilgili degerlendirmelerde bulunan Avci, sunlari kaydetti:

"Açikçasi bu takimi EuroLeague için kurmadik. Ben yabanci oyuncularimizin kalitesine güveniyorum, Türk oyuncularimizdan da maksimum verim alacagimiza çok inaniyorum. EuroLeague oldugu için bir takviye oyuncu isteyecegiz. Eger yönetim de bu takviyeye onay verirse o zaman Avrupa kupasinda daha eli yüzü düzgün bir takim oluruz diye düsünüyorum. Amacimiz, Kayseri'yi en iyi sekilde temsil etmek. Bugüne kadar Fenerbahçe ve Galatasaray'dan sonra, herhalde Avrupa kupalarinda ülkemizi en iyi temsil eden takimiz, bunu devam ettirmek istiyoruz. Seyircimiz de buna aliskin, insallah seyircimiz de bizimle olur.

Su an oyunculara fiziksel testler yapiliyor, çok fazla genç oldugu için bu testler çok önemli. 20-24 Eylül'de EuroLeague oynanacak, biz de ev sahibi olmayi talep ettik, su an nerde olacagi belli degil. Gönlümüz bu salonda oynanmasindan yana. Türkiye liginde de önümüze gerçekçi hedefler koyuyoruz 3-4 yildir. 2016 yilinda oynadigimiz finallerin ardindan mali sikinti yasadik, 3-4 yildir ancak toparlaniyoruz."

- Sponsor arama çalismalari sürüyor

Bellona Kayseri Basketbol Sportif Direktörü Ahmet Bozbey ise seyircili bir sezon geçirmek istediklerini belirtti.

Bozbey, antrenmanlarin 20 gün sürecegini aktararak, daha sonra 3-4 hazirlik maçi oynamayi planladiklarini ifade etti.

Sponsor konusunda da çalismalar yaptiklarini anlatan Bozbey, Kayseri'deki is insanlarinin yani sira farkli sehirlerdeki is dünyasindan insanlardan da destek beklediklerini dile getirdi.

Bozbey, kentin iki takimi oldugunu vurgulayarak, "Sadece bir firma ya da belediye degil. Bu takim Kayseri'nin takimi. Önce buranin sahip çikmasi gerekiyor. Iki takim bulundugu için sehirde ve diger tarafin yükü çok oldugu için biz de sesimizi çikaramiyoruz. Ancak bu takimin da paraya ihtiyaci var. Bu salonda yillardir en üst kapasiteyle, rekor kirarak oynuyoruz." diye konustu.

Oyunculardan Derin Yaya da öncelikle Avrupa Ligi ön elemesini geçip gruplara kalmak istediklerini dile getirdi.

Eylül ayinda yabanci oyuncular da gelince takim olarak daha iyi çalisacaklarini ifade eden Yaya, "Umarim hedeflerimize ulasiriz, iyi bir sezon geçiririz." dedi.

Kaynak: AA