Organizasyon Komitesine Göre Tokyo 2020 'Büyük Bir Olay Olmadan' Sona Erdi

Komite Baskani Hasimoto Seiko: 'Nihai takdirin Paralimpik Oyunlarinin da sona ermesiyle verilmesi gerekecek'.

Tokyo Olimpiyatlari Organizasyon Komitesi, turnuvanin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) ragmen "mükemmel olmasa da büyük bir olay yasanmadan" sona erdigini söyledi.

Komite Baskani Hasimoto Seiko, düzenledigi basin toplantisinda, 17 gün süren ve 8 Agustos'ta sona eren Tokyo Oyunlarina yönelik degerlendirmelerde bulundu.

Hasimoto, uygulanan Kovid-19 tedbirleri sayesinde turnuvanin "büyük bir olay" yasanmadan "güvenli bir sekilde" düzenlenebildigini kaydetti.

Müsabakalara seyirci alinmamasi kararini "talihsiz" olarak niteleyen Hasimoto, olimpiyatlara yönelik Japon halkinin desteginin kazanilmasinda bu uygulamayi "zorunlu gördüklerini" dile getirdi.

Hasimoto, "Nihai takdirin Paralimpik Oyunlarinin da sona ermesiyle verilmesi gerekecek. Bu noktada su an henüz 'yüzde yüz basarilidir' diyemeyiz" diye konustu.

Turnuvanin "mükemmel olmasa da büyük bir olay yasanmadan" sona erdigini kaydeden Hasimoto, Kovid-19'a ragmen olimpiyatlarin dünya için "bir umut kaynagi" oldugunu kaydetti.

Virüs tedbirlerin altini çizen Hasimoto, "Paralimpik Oyunlarina ilerlerken insanlarin virüse yakalanmamasi ve digerlerine bulastirmamasi için en iyi ortami olusturmaya çabalayacagiz." dedi.

- Bach'tan Japon halkina tesekkür

Kapanis töreninde her kitadan madalya alan sporcularla kürsüye çikan Uluslararasi Olimpiyat Komitesi (IOC) Baskani Thomas Bach, yaptigi konusmada "sporun birlestirici gücünü" vurgulamisti.

Bach, "Pandeminin baslangicindan bu yana ilk defa bütün dünya bir araya geldi. Dünyanin her yerindeki milyarlarca insanin gözü buradaydi. Tokyo 2020 'barisin oyunlari' oldu. Japon halki, basardiginizla sonsuz gurur duyabilirsiniz. Bütün sporcular adina sunu söylüyorum, tesekkürler Tokyo, tesekkürler Japonya." ifadelerini kullanmisti.

Kaynak: AA