Yüzlerce Gence 4 Spor Dalinda Egitim Verilecek

Denizli Anadolu Pars ve Gençlikspor Kulübünün Gençlik Spor Bakanligi destegiyle hayata geçirdigi ‘Atadan Nesile Güres’ ve ‘Acipayam’dan Olimpiyatlara’ isimli iki projesi kapsaminda e güres, hokey, voleybol ve badminton dallarinda 180 çocuga spor egitimi verecek.



Acipayam’a bagli Aksar Mahallesinin spor dünyasina kazandirdigi olimpiyat sampiyonlari Hasan Güngör ve Bayram Sit’in genetik mirasinin taranmasi görüsünden hareketle baslayan proje kapsaminda Gençlik Spor Bakanligi destegiyle Denizli Anadolu Pars Gençlik ve Spor Kulübü tarafindan ‘Acipayam’dan Olimpiyatlara’ ve ‘Atadan Nesile Güres’ projeleri hazirlandi. Projeler kapsaminda Acipayam ve mahallelerinde 180 çocuga güres, hokey, voleybol ve badminton spor egitimleri verilecek.

Projeler ile ilgili olarak açiklamalarda bulunan Proje Koordinatörü Emrullah Salim, proje tanitimlari kapsaminda mahalleri gezdiklerini belirterek “Konuyu muhtar ve Halk Egitim Merkezi ile görüstük. Bunun sonunda pandemi sonrasi toplumsal hareketlilik adi altinda mahalleler aradi spor etkinlikleri yapmaya planladik. Acipayam Halk Egitim Merkezi Takimi, Pars Spor Voleybol Takimi ve köyden olusan 4 takim eglenceli müsabakalar yapildi. Insanlar mutlu oldu. Özellikle salgin sürecinde Spor yapmanin önemi ortaya çikti bizde bunu vatandaslarimizla paylastik. Mahalle halkimizla bir sonraki etkinligimiz hali saha maçi olacak. Gençlik ve gelecek adina önderlik yapmaya, isbirligine ve güzel isler yapmaya haziriz. Ilçemizde spor yapmayi aliskanlik haline getirmis bir gençlik olusturmak amacindayiz" dedi.



Aksar Mahalle Muhtari Ismail Saygin ise, genç nüfusu fazla olan mahallelerden olduklarina dikkat çekerek; “Insallah burada çok güzel isler yapacagiz. Spor yapmak çocuklarin her yönden gelisimine olumlu katki sagliyor bu nedenle amacimiz çocuklarimiza spor yaptirmak. Bu nedenle bu projeler önemli emegi geçen herkese çok tesekkür ediyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA