Van Gölü'nde Su Alti Magarasi Kesfedildi

Türkiye Su Alti Sporlari Federasyonu Dalis Egitmeni Adem Tekin tarafindan Van Gölü’nde yapilan kesif amaçli dalista su alti magarasi bulundu.

Türkiye’nin 3 bin 755 kilometrekarelik alani ile en büyük gölü olan Van Gölü, gizemini koruyor. Dogal güzelliklerinin yani sira tarihi güzellikleri ile de dikkat çeken gölde daha önce 23 metreye kadar uzanan boylari ile dünyanin en büyük mikrobiyalitleri ile Ruslara ait oldugu tahmin edilen batik tekneler ve bazi tarihi kalintilar bulunmustu. Arastirildikça yeni bulgular ortaya çikan gölde bu sefer de su alti magarasi kesfedildi. Ercis ilçesi Çelebibagi Mahallesi’nin yaklasik 3 kilometre güneybatisinda bulunan kayalik alanda Türkiye Su Alti Sporlari Federasyonu Dalis Egitmeni Adem Tekin tarafindan yapilan kesif amaçli dalista, içinde girisi, penceresi ve farkli odalari olan su alti magarasi bulundu.

“Gizemli bir Van Denizi kesfi yaptik”

Türkiye Su Alti Sporlari Federasyonu Dalis Egitmeni Adem Tekin, “Dalis yapmak için bulundugumuz yer Van ili Ercis ilçesinde suya girdik. Su içeresinde arkamda gördügünüz olusumun içerisinde bir magaranin oldugunu kesfettik. Içerisine girdigimde magaranin farkli odalarinin oldugunu ayni zamanda küçük bir penceresinin bulundugunu kesfettim. Daha sonra yükseldikten sonra magara içerisinde oksijenin bulundugu görünce mapsimi agzimdan çikarip orada ayriyeten nefes aldim. Gizemli bir yerde bulunan Van denizinin bölge halkinin tabiriyle. Gerçekten daha gizemli yerlerin bulundugunu kesif edilerek bulunabilecegini kendim taaccüp ettim. Tüm dalisa gönül vermis arkadaslari Van’a dalis yapmaya bekliyorum” dedi.

Kaynak: İHA