Türkiye Modern Pentatlonda Madalyaya Bir Adim Daha Yaklasti

Modern Pentatlon Federasyonu Baskani Veli Ozan Çakir: 'Bundan sonra amacimiz olimpiyatlara 4 kotayla gitmek ve madalyalarla dönmek' 'Bu basari, Ilke’nin yeteneginin ve azminin sonucu oldugu kadar bugüne kadar olimpiyat yolunda yapilan yatirimlarin bir çiktisidir' 'Her biri farkli branslarda yetenekli olan sporcularimizi, besli bransta mükemmellestirmemiz gerekiyor'.

Modern pentatlon bransinda 2016 Rio Olimpiyat Oyunlari'nda ilk kez temsil edilen Türkiye, Tokyo 2020'de ''ilk 5'' içinde yer alarak kürsüye bir adim daha yaklasti.

Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Baskani Veli Ozan Çakir, AA muhabirine yaptigi açiklamada Rio'da 35'inci, Tokyo'da besinci olan milli sporcunun elde ettigi basarinin tüm ülkeye gurur yasattigini ve herkesi duygulandirdigini söyledi. Ilke Özyüksel ve milli sporcunun antrenörlerine tesekkür eden Çakir, çoklu bir spor dali olan modern pentatlonda alinan besinciligin madalyaya esdeger oldugunu vurguladi.

Eskrim, binicilik, kosu, atis ve yüzme dallarinda mücadele edilen modern pentatlonda basarili olmanin zorluguna dikkati çeken Veli Ozan Çakir, Ilke Özyüksel'in olimpiyat besinciliginin, Türk spor tarihinde bir ilk olarak nitelendirerek, "Bu basari Paris 2024 Olimpiyatlari’nda madalya umudumuzu çok artirdi. Bundan sonra amacimiz olimpiyatlara 4 kotayla gitmek ve madalyalarla dönmek. Ilke’nin Tokyo’daki basarisi, bize bu perspektifimizin ne denli gerçekçi oldugunu gösterdi" dedi.

Tokyo’da gelen olimpiyat besinciliginin tesadüfi olmadiginin altini çizen Çakir, sunlari söyledi:

"Bu basari, Ilke’nin yeteneginin ve azminin sonucu oldugu kadar bugüne kadar olimpiyat yolunda yapilan yatirimlarin bir çiktisidir. Bakanligimizin modern pentatlonun arkasinda olmasinin bir sonucudur. Bunu, kosu, atis, eskrim, binicilik, yüzme branslarindaki milli antrenörlerimizle birlikte yapilan düzenli ve disiplinli çalismanin getirisi olarak görüyoruz. Çoklu bir brans olan modern pentatlonda önce olimpiyatlara katilmak, ardindan da bu alanda besincilik derecesine ulasmis olmamiz, Türkiye’nin modern pentatlon sporunda çag atladiginin ve çitayi yukarilara tasidiginin bir göstergesi. Ilke’ye Tokyo’da gösterdigi olaganüstü çaba ve performans için çok tesekkür ediyoruz. Modern pentatlon camiasi olarak emegimizin karsiligini aldigimiz için çok mutluyuz."

- Ilke Özyüksel 2024 Paris'in favorilerinden

Veli Ozan Çakir, "Ilke, Tokyo’da gerçeklestirdigi dereceyle, Paris 2024 Olimpiyatlari’nin favorilerinden biri oldugunu göstermis oldu." dedi.

Paris Olimpiyatlari'na 4 sporcuyla katilmayi hedeflediklerine vurgu yapan Çakir, "Modern pentatlon sporu özelinde olimpiyat oyunlari için ülkelere 2 kadin 2 erkek sporcu ile katilma hakki taniniyor. Biz, 2024 yilina kadar yapacagimiz hazirlik ve gerçeklestirecegimiz çalismalarla Paris 2024 Olimpiyatlari’na tüm bu kontenjanimizi doldurarak, 4 kota ile katilmayi hedefliyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

"Her biri farkli branslarda yetenekli olan sporcularimizi, besli bransta mükemmellestirmemiz gerekiyor." ifadesini kullanan Veli Ozan Çakir, "Bu baglamda bizler her sporcumuzu ayri bir proje olarak degerlendirip, sporcuya özel olarak uygulanacak antrenman metotlariyla gelistirmeyi hedefliyoruz." diye konustu.

Kaynak: AA