Samsunspor'un Yabancilarinin Yarisi Balkan Ülkelerinden

Samsunspor’da 8 yabancinin yarisini Balkan kökenli futbolcular olusturuyor.

TFF 1. Lig ekiplerinden Samsunspor bu transfer döneminde 18 farkli futbolcu transfer etti. Kadrosunda su anda 8 yabanci futbolcusu bulunan kirmizi-beyazlilarda Balkan kökenli futbolcularin çoklugu ise dikkat çekti. Samsunspor kadrosunda bulunan 8 yabanci oyuncunun 4’ü Balkan kökenli. Karadeniz temsilcisinin kadrosunda 2 Arnavutluk, 1 Karadag ve 1 Sirbistan kökenli futbolcu bulunuyor.

Kadroda yabanci oyuncu olarak Arnavutluklu Esin Hakaj ve Eraldo Çinari, Karadagli Vukan Savicevic ile Sirbistanli Alen Melunovic’in yani sira Fildisi Sahilli Kevin Boli, Fasli Brahim Darri, Guadeloupeli Ange Plumain ve Portekizli Tomane bulunuyor.

Samsunspor, bu transfer sezonunda Fatih Karagümrük’ten kaleci Aykut Özer, Adana Demirspor’dan Hasan Kiliç ve Mehmet Akyüz, FK Partizani’den kanat forvet Eraldo Çinari, Etimesgut Belediyespor’dan sol bek Hüseyin Öztürk, Büyüksehir Belediye Erzurumspor’dan Brahim Darri, Eyüpspor’dan kaleci Alp Tutar, Ankara Keçiörengücü’nden sol bek Soner Gönül, Bursa Yildirimspor’dan sol açik Furkan Fehmi Günes, Ankaraspor’dan sag bek Ali Ülgen, B. B. Erzurumspor’dan Osman Çelik, FK Partizani’den sol bek Esin Hakaj, Hanover 96’dan stoper Baris Basdas, Sivasspor’dan sag bek Alaaddin Okumus, Standart Liege’den orta saha Semih Altikulaç ve Herta Berlin’nden orta saha oyuncusu Cihan Kahraman’i, Kayserispor’dan sag kanat oyuncusu Melih Okutan’i ve FC Napredak Kruševac formasi giyen Sirp santrafor Alen Melunovic’i transfer etmisti.

Kaynak: İHA