Konyaspor Baskani Fatih Özgökçen Açiklamasi

Konyaspor Kulüp Baskani Fatih Özgökçen transfer çalismalarinin hizlandigini belirterek, takima maksimum fayda saglayabilecek oyuncular üzerinde durduklarini söyledi. Teknik Direktör Ilhan Palut ise, dogru isimlerle transferi kapatmayi hedeflediklerini söyleyerek, “Aslinda istesek transferi çoktan kapatmis bir kulüp olabilirdik ama bu noktada dogru oyunculara gitmek lazim” dedi.

Konyaspor Kulüp Baskani Fatih Özgökçen ve Teknik Direktör Ilhan Palut, medya mensuplariyla bir araya geldi. Kayacik Tesisleri’nde gerçeklestirilen toplantida Baskan Özgökçen ve Teknik Direktör Palut açiklamalarda bulundu. Takimin Konya’da 28 Haziran’da kampa basladigini ve daha sonra Erzurum’a kampa gittigini söyleyen Fatih Özgökçen, “Hocamizla yaptigimiz degerlendirmeler neticesinde çok faydali bir kamp oldugunu söylediler. Orada Antalyaspor’la hazirlik maçi yaptik, Erzurumspor’la yaptik. En nihayetinde de takimin dönüsü akabinde dün Alanyaspor’la bir hazirlik maçi yapildi. Tabii bu maçlar takimlarin eksiklerini görme açisindan faydali oluyor. Ama net bir kanaat bildirme degildir. Her takimin kendine göre eksiklikleri ortaya çikiyor. Bu eksiklerin nasil giderilebilecegi yapilan degerlendirmeler ile sübuta eriyor. Ben dün ilk defa seyrettim takimi. Tabii ki eksiklerimiz var. Taraftarlarimiz da söylüyor, insallah o eksiklikleri tamamladigimiz takdirde bir kolej havasinda takim olusturuldugunu görebilecegimizi umut ediyorum. Bu noktada hizli bir sekilde çalismalar devam ediyor. Tabii bu dönem 100. yil, bu noktada çalismalar devam ediyor. Ilk maç Sivasspor’la. Sivasspor iyi bir ekip. Oturmus bir kadrosu var. Yeni takviyeler de yapildi. Avrupa Kupasi’nda da ülkemizi basariyla temsil ediyor. Biz Avrupa noktasinda da kendilerine basarilar diliyoruz. Insallah gelecek Pazartesi günü deplasmanda sezonu açiyoruz, basarili bir skorla dönmeyi arzu ediyoruz. Tabii ki futbolda her zaman galip gelmeyi isteriz. Ne olursa olsun sportif basari her zaman için önemli. Bunun için mücadele edecegiz, ediyoruz. Daha güzelini yapmak için de çaba sarf edecegiz” dedi.

Transfer çalismalari hakkinda konusan Baskan Özgökçen, “Konyasporumuza maksimum fayda saglayabilecek kimse onun üzerinde duruyoruz. Bu da belli bir süreci gerektiriyor. Çalismalar su anda daha hizlandi. Çünkü artik lig de baslayacak. Birinci tercih hazir olanlar, hazir olmaz ise elimizdeki mevcutlarla baslayip daha sonra takviyeyi yapmak. Bunun da çok gecikmesini istemiyoruz. Kanat bölgesinde de çalismalar devam ediyor. Kanat belki forvetten daha önce sonuçlanir diye tahmin ediyorum. Ama neticelenmeden belirli bir asamaya gelmis olsa bile sözlesme imzalanmadan açiklanmasi çok dogru olmuyor” seklinde konustu.



“Ilhan Palut Konyaspor’un teknik direktörüdür ve devam edecektir”

Özgökçen, Teknik Direktör Ilhan Palut ile yönetim arasinda sorun oldugu yönündeki iddialarla ilgili soruya ise, “Ilhan Hocaya biz tamamen güveniyoruz, ekibine de güveniyoruz. Hele su asamada Ilhan Hocayla yönetim kötü olsa bile su anda bu is yapilacak bir is degil. Bunu çok net olarak belirtiyorum. Hocamizla insallah biz basari saglayacagiz. O noktada herhangi bir süphe yok. Ortaya biri bir sey atiyor, ondan sonra temizlemeye çalisiyoruz. Bu tür seylere ben çok itibar etmiyorum. Ilhan Palut Konyaspor’un teknik direktörüdür ve devam edecektir” cevabini verdi.

“Ufak tefek gecikmeler, zorluklar bizi bu noktaya asla tasimaz”

Ilhan Palut da yönetim ile aralarinda herhangi bir sorun olmadigini kaydederek, “Öyle bir problem yok. Evet hepimiz isterdik ki transferlerimiz en erken düzeyde tamamlansin. Erzurum’dan itibaren beraber çalisalim, hazirlik maçlarinda hepsini tam kadro oynatalim ama bazen transferde istediginiz hedeflere istediginiz hizda ulasamiyorsunuz. Sunu net bir sekilde söyleyebilirim, aslinda istesek transferi çoktan kapatmis bir kulüp olabilirdik. Ama bu noktada dogru oyunculara gitmek lazim. Takimimiza direkt katki saglayacak oyunculara gitmek lazim ve direkt gittigimiz oyuncularin da transferi bazen bugünden yarina çözülmüyor. Evet su anda eksiklerimiz var. Bunun için yönetimimizle çalismaya yogun bir sekilde devam ediyoruz. Erken olmasindansa dogru isimlerle transferi kapatmak bizim temel hedefimiz. Sorun noktasina geldigimiz zaman hele ki ayrilma noktasindaki büyük bir kriz hiç aklimizin ucundan geçmeyen bir sey. Özellikle benim kendi ruhum savasan, elindekiyle en iyisini yapmaya çalisan, bütün futbolculardan yüksek potansiyeli almaya çalisan bir antrenörüm. Ufak tefek gecikmeler, zorluklar bizi bu noktaya asla tasimaz. Öyle bir durum yok” ifadelerini kullandi.

Ligin ilk maçlarinin her takim için zor oldugunu ifade eden Palut, “Biz çok iyi bir sekilde hazirlanacagiz. Güçlü bir takimla oynayacagimizi biliyoruz ama biz de kendimize güveniyoruz. Çok iyi mücadele edecegiz. Bir planimiz var onu uygulamaya çalisacagiz. Insallah iyi bir sonuç aliriz” diye konustu.

Kaynak: İHA