Agaoglu, Sadri Sener'i Yakaladi

Danimarkali oyuncu Andreas Cornelius renklerine baglayan Trabzonspor tarihindeki 156’nci yabanci oyuncu transferini gerçeklestirdi. Baskan Ahmet Agaoglu görev süresi boyuncu transfer ettigi 32 oyuncuyla, bordo-mavili kulüpte iki dönem baskanlik yapan Sadri Sener’i yakaladi.

Yeni sezon öncesi transfer çalismalarina erken baslayan Trabzonspor, Italya’nin Parma Kulübü’nden Gervinho ile 2 yil, Roma’dan ise Bruna Peres ile 3 yillik sözlesme imzalamisti. Bordo-mavililer iki oyuncunun transferinin ardindan Isveç’in Göteborg Kulübü’nden Marek Hamsik ile de 2 yillik sözlesme imzaladi. Kasimpasa’dan Koita’yi da renklerine baglayan Karadeniz ekibi, Danimarkali oyuncu Andreas Cornelius transferiyle tarihindeki 156’nci yabanci transferini gerçeklestirdi.

Sadri Sener’i yakaladi

Bordo-mavililer 54 yillik tarihine bugüne kadar 53 ülkeden 155 yabanci oyuncu kadrosuna katarken, söz konusu transferlerin çogunu ise 18 oyuncuyla Brezilya’dan gerçeklestirdi. Baskan Ahmet Agaoglu döneminde ise Karadeniz ekibi Gervinho, Peres, Marek Hamsik, Koita ve Andreas Cornelius transferiyle toplamda 32 yabanci oyuncu transferi yapti. Karadeniz ekibinde ayri dönemlerde iki kez baskanlik yapan Sadri Sener ise 32 oyuncuyla bu rekoru elinde bulunduruyordu.

Öte yandan Trabzonspor’un yeni transferi Andreas Cornelius, 1991-92’de bordo mavili formayi giyen savunma oyuncusu Lars Olsen’in ardindan Karadeniz ekibinde görev yapacak ikinci Danimarkali oyuncu olacak.

Kaynak: İHA