Milli Güresçi Riza Kayaalp'a Yari Finalde Zorlu Rakip

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda mücadele eden Riza Kayaalp, 130 kilo yari final mücadelesinde 3 olimpiyat sampiyonlugu bulunan Kübali Mijain Lopez Nunez ile karsilasacak.

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunlari'nda yari finale yükselen Riza Kayaalp, bu turda son 3 olimpiyatta altin madalya alan Kübali Mijain Lopez Nunez ile karsilasacak.

Makuhari Messe'de baslayan güres müsabakalarinda Litvanyali Mantas Knystautas'i son 16 turunda yenen Riza, çeyrek finalde ise Alman Eduard Popp'u maglup ederek yari finale yükseldi.

Milli güresçinin yari finaldeki rakibi ise büyük bir tecrübeye sahip 38 yasindaki Kübali güresçi Mijain Lopez Nunez olacak. Son 3 olimpiyat oyunlarinda altin madalya alan Kübali güresçi, 5 kez de dünya sampiyonlugu elde etti.

Riza Kayaalp, Tokyo 2020'nin yari finalinde rakibi olan Kübali sporcuya oyunlarda iki kez yenildi. Rio 2016'daki final mücadelesinde Nunez'e yenilen ve gümüs madalya alan Riza, Londra 2012'de ise yari finalde rakibine maglup oldu.

Özbekistan'daki 2014 Dünya Güres Sampiyonasi'nda Nunez ile karsi karsiya gelen Riza Kayaalp, rakibine yenildi.

- Riza Kayaalp da iddiali

Olimpiyatlarda birer gümüs ve bronz madalya kazanan Riza Kayaalp'in Tokyo 2020'deki hedefi de altin madalya olacak.

Ayni zamanda 4 kez dünya ve 10 kez Avrupa sampiyonlugu elde eden Riza Kayaalp, Kübali rakibine de iki defa üstünlük kurdu.

Milli güresçi, Istanbul'da gerçeklestirilen 2011 Dünya Güres Sampiyonasi'nda 120 kiloda finalde Mijain Lopez Nunez'i yenerek altin madalyanin sahibi oldu. Milli güresçi, ABD'deki 2015 Dünya Güres Sampiyonasi'nda da Kübali sporcuyu yenmeyi basardi.

Riza Kayaalp ile Mijain Lopez Nunez arasindaki karsilasma bugün TSI 12.30'da baslayacak.

Kaynak: AA