CMAS Paletli Yüzme Büyükler Dünya Sampiyonasi'na Katilan Milli Sporcular, Yurda Döndü

TSSF Baskani Sahin Özen:'Paletli yüzmede gençlerden sonra büyüklerde de dünya sampiyonlugunu kazanmanin ayri bir heyecani ve mutlulugu içindeyiz' Erkekler 1500 metre su üstünde altin madalya kazanan Derin Toparlak:'Ülkeme böylesine bir basariyla döndügüm için çok mutluyum'.

Rusya'da düzenlenen CMAS Paletli Yüzme Büyükler Dünya Sampiyonasi'na katilan milli takim, yurda döndü.

Baskent Moskova'dan Türk Hava Yollari'na ait uçakla Istanbul Havalimani'na gelen milli takim kafilesini, Türkiye Sualti Sporlari Federasyonu (TSSF) yetkilileri, sporcularin aileleri ve sporseverler karsiladi.

TSSF Baskani Prof. Dr. Sahin Özen, yaptigi açiklamada, "Paletli yüzmede gençlerden sonra büyüklerde de dünya sampiyonlugunu kazanmanin ayri bir heyecani ve mutlulugu içindeyiz. Milli sporcumuz Derin Toparlak'a tüm su alti toplulugu ailesi adina tesekkür ediyorum. Bizlere tarifsiz bir gurur yasatti. Milli takim sporcularimiz ve antrenörlerimiz Rusya'daki Dünya Sampiyonasi'nda ellerinden gelen çabayi ortaya koydu. Ancak bu, gelecekteki uluslararasi yarismalar için çok önemli bir kazanim ve tecrübe oldu. Yeni Derinler görecegiz insallah." ifadelerini kullandi.

Organizasyonda erkekler 1500 metre su üstünde altin madalya kazanarak büyük bir basariya imza atan milli sporcu Derin Toparlak ise "Azimli ve kararliydim, sampiyonlugu alacagima inancim tamdi. Sonunda dünya sampiyonu oldum. Antrenörüme, aileme, federasyonumuza ve bu basarimda emegi geçen herkese çok tesekkür ediyorum. Ülkeme böylesine bir basariyla döndügüm için çok mutluyum." diye görüs belirtti.

Kaynak: AA